За даними Головного управління статистики у Вінницькій області станом на 1 жовтня 2018 року господарствами Вінниччини намолочено 2469,7 тис.тонн зерна (у початково-оприбуткованій вазі, включаючи кукурудзу), що менше на 2,7% проти відповідної дати минулого року, в т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 1964,0 тис.тонн (на 2,7% менше), господарствами населення – 505,8 тис.тонн (на 2,5% менше). У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 50,0 ц зернових та зернобобових культур, у т.ч. аграрними підприємствами – по 52,1 ц, господарствами населення – по 43,4 ц. У загальному виробництві зернових культур найбільшу частку 68,5% займає пшениця (озима та яра), якої намолочено 1691,0 тис.т, ячмінь (озимий та ярий) – 16,3 % (403,3 тис.т), кукурудза на зерно – 11,5% (284,6 тис.т), культури зернобобові – 2,8% (70,0 тис.т).
Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 76,4 тис.га, його валовий збір становив 238,8 тис.т, що на 25,0% більше проти відповідної дати минулого року, з середньою врожайністю – 31,3 ц з 1 га.
В усіх категоріях господарств накопано 1906,2 тис.т картоплі, що на 1,2% більше відповідної дати минулого року (по 173,8 ц з 1 га), вироблено овочів відкритого ґрунту 404,2 тис.т (на 5,0% більше, по 210,4 ц з 1 га), культур плодових – 133,8 тис.т, що на 2,1% більше відповідної дати минулого року, культур ягідних – 8,7 тис.т (на 2,7% більше).
Соняшник зібрано на площі 201,9 тис.га, що на 36,4% більше рівня минулого року, його валовий збір становить 642,7 тис.т (в 1,5 рази більше), з урожайністю 31,8 ц з 1 га (28,8 ц з 1 га на аналогічну дату минулого року).
Буряка цукрового фабричного накопано з площі 15,3 тис.га, що на рівні минулого року, його валовий збір становить 803,0 тис.т (на 20,3% більше), з урожайністю 524,8 ц з 1 га (на 20,1% більше); сої – 153,7 тис.т (на 20,9% більше) з урожайністю 28,6 ц з 1 га (20,0 ц з 1 га – на 1.10.2017 року) на площі 53,7 тис.га, що на 15,5% менше минулого року.
Заступник начальника В. Моісеєв
Довідка за телефоном: (0432) 525761
|