ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Найбільші партнери Вінниччини в зовнішній торгівлі товарами Печать
Прес-випуски 2017

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області у січні–жовтні 2017 року до найбільш потужної групи  зовнішньоторговельних партнерів Вінниччини  увійшли 5 таких країн світу,  як Індія (147 млн.дол), Польща (128 млн.дол), Китай (114 млн.дол США), Німеччина (80 млн.дол), Білорусь (63 млн.дол). Загальний товарообіг вищезгаданих держав становить 41% зовнішньоторговельного обороту області.

Найбільшим торговельним партнером стала Індія,  обсяги експорту та імпорту якої склали, відповідно, 147 млн.дол та 0,9 млн.дол. Ця країна стала основним споживачем жирів та олії тваринного або рослинного походження   (35% всього експорту з Вінницької області та 86% всього експорту до Індії). Серед імпортованої продукції з Індії найбільша частка належить машинам, обладнанню та механізмам, електротехнічному обладнанню (41%), недорогоцінним металам та виробам з них (17%), продуктам рослинного походження (15%), полімерним матеріалам, пластмасам та виробам з них (8%), продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (7%) та текстильним матеріалам та текстильним виробам (6%). За  рівнем та масштабами торговельних операцій області Польща посідає друге місце. Обсяги експорту товарів до неї становлять 90 млн.дол., а імпорту – 38 млн.дол. Так, до Польщі експортовано 16 тис.т на 11 млн.дол. олії соняшникової, 14 тис.т на 24 млн.дол. виробів столярних та теслярських будівельних деталей, 136 тис.т на 23 млн.дол. макухи та інших твердих відходів. До нашої області із вищевказаної країни надійшло: 12 тис.т добрив мінеральних або хімічних, 2 тис.м3 плит деревоволокнистих, 70 тракторів, 134 електрогенераторні установки.

За обсягами зовнішньоторговельного обороту серед найбільших торговельних партнерів Китай займає третє місце в торгівлі товарами, обсяги експорту товарів до якого складають 62 млн.дол., а імпорту ­– 52 млн.дол. Основними групами експорту до Китаю стали жири та олії тваринного або рослинного походження (56 млн.дол.), продукти рослинного походження (4 млн.дол.) та готові харчові продукти (1 млн.дол.). Так, у січні–жовтні поточного року до вищевказаної країни експортовано 77 тис.т олії соняшникової, 17 тис.т борошна з м’якої пшениці та полби. В товарній структурі імпорту переважають недорогоцінні метали та вироби з них та  машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання. З Китаю на Вінниччину ввезено 12 тис.т прокату плоского з вуглецевої сталі, 1,5 тис.т прутків, брусків та профілів алюмінієвих, 3953 автонавантажувачі, 22 тис.шт двигунів та генераторів електричних, 160 електрогенераторних установок, 80 верстатів для обробки металів, 74 тис.шт шин та покришок пневматичних гумових, 5152 м2 покриття пластмасового для підлоги, стін аба стелі, 8031 м3 плит деревоволокнистих.

Наступною за обсягами зовнішньої торгівлі товарами є Німеччина. Обсяги експорту товарів до неї становлять 28 млн.дол, а імпорту – 52 млн.дол. Майже половину склав одяг текстильний (486 тис.шт на 13 млн.дол.), що відправлявся, як готова продукція з давальницької сировини. До нашої області із вищевказаної країни надходили машини, обладнання та механізми (42% загального обсягу імпорту з Німеччини), засоби наземного транспорту (28%) і різноманітна продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловоті (11%). Білорусі належить п’яте місце. Обсяги експорту товарів до неї становлять 49 млн.дол, а імпорту – 15 млн.дол.

В структурі експорту до Білорусі переважають такі групи товарів, як готові харчові продукти (45%), недорогоцінні метали та вироби з них (18%), машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (8%), жири та олії тваринного або рослинного походження (6%). Експортовано 2 тис.т жирів, масел та олій тваринних або рослинних, 3 тис.т плодів, горіхів приготовлених або консервованих, 36 тис.т макухи та інших твердих відходів і залишків, 9 тис.т дроту з вуглецевої сталі, 2882,9 м3 лісоматеріалів, 23 тис.м2 виробів столярних та теслярських будівельних деталей, 54 тис.т каоліну, 525 машин сільськогосподарських. Імпортувались з Білорусі в значній кількості: портландцемент (47 тис.т), нафта або нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (6 тис.т), добрива мінеральні або хімічні (4 тис.т).

 

 

В.о. начальника                                                                             С. В. Рибалко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 75

Обновлено 20.12.2017 16:45
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області