За даними Головного управління статистики у Вінницькій області станом на 1 серпня 2017 року господарствами Вінниччини намолочено 1560,1 тис.тонн зерна (у початково-оприбуткованій вазі), що менше на 29,4% проти відповідної дати минулого року, в т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 1276,4 тис.тонн (на 33,4% менше), господарствами населення – 283,7 тис.тонн (на 3,3% менше). У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 47,6 ц зернових та зернобобових культур, у т.ч. аграрними підприємствами – по 47,6 ц, господарствами населення – по 47,5 ц. У загальному виробництві зернових культур найбільшу частку 72,7% займає пшениця (озима та яра), якої намолочено 1134,7 тис.т, ячмінь (озимий та ярий) – 21,4 % (333,3 тис.т), культури зернобобові – 5,5% (86,4 тис.т).
Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 54,0 тис.га, його валовий збір становив 172,4 тис.т, а середня врожайність – по 31,9 ц з 1 га, що на 2,8 ц з 1 га більше проти відповідної дати минулого року.
В усіх категоріях господарств накопано 554,3 тис.т картоплі (по 174 ц з 1 га), вироблено овочів відкритого ґрунту 158,8 тис.т (по 189 ц з 1 га), культур плодових – 25,4 тис.т, культур ягідних – 8,3 тис.т.
За обсягом виробленої продукції (валових зборів) деяких основних сільськогосподарських культур Вінницька область лідирує серед регіонів України. Так у загальному виробництві картоплі Вінницька область станом на 1 серпня займає перше місце, по виробництву ріпаку озимого - друге, поступившись лише господарствам Одеської області, культур овочевих відкритого ґрунту – третє, після Херсонської та Дніпропетровської областей.
В.о. начальника С.В. Рибалко
Довідка за телефоном: (0432) 52 57 61
|