Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.
Обсяг споживання продуктів харчування населенням є одними з найважливіших показників рівня життя, який являється своєрідним проявом ефективності сільськогосподарської діяльності та її результативності щодо виробництва життєвих благ.
Найбільше населенням Вінниччини в розрахунку на 1 особу за 2015 рік спожито молока та молокопродуктів 214 кг, картоплі – 182 кг, овочів та баштанних культур – 170 кг, хлібних продуктів – 115 кг, плодів, ягід та винограду – 54 кг, м’яса та м’ясопродуктів – 51 кг, цукру – 39 кг, олії – 13 кг, риби і рибних продуктів – 11 кг та яєць – 293 шт.
За ряд років спостерігається тенденція до збільшення споживання продуктів харчування області. Зокрема, зросли проти 2014р. рівні споживання (в розрахунку на 1 особу): картоплі, овочів та баштанних культур, плодів, ягід та винограду на 7–1%.
Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує показник, який склався в цілому по Україні. Так, по споживанню на одну особу картоплі Вінницька область у 2015р. посіла 2 місце серед регіонів України, хлібних та рибних продуктів – 3, плодів, ягід, олії та цукру – 6, яєць – 7, м’яса та м’ясопродуктів – 8, овочів та баштанних – 9 та молока та молокопродуктів – 14 місце.
Позитивним також, являється досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2015 році зайняла 2 місце і переважає середньоукраїнський показник на 9%.
Перший заступник начальника С.В. Рибалко
Довідки за телефоном: (0432) 52 57 61
|