ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
18 жовтня – День працівників харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2015

Харчова промисловість залишається провідною  галуззю економіки  Вінниччини, діяльність підприємств якої  має найсуттєвіший вплив   на соціально-економічне становище  області.

Понад 20% промислових підприємств – юридичних осіб Вінниччини складають підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв.  В галузі  понад 80% складають малі підприємства, більше 15% - середні підприємства, і решта – великі.

В харчовій промисловості  зайнято 18,7 тис. осіб, що становить третину  зайнятих в промисловості області.  Найбільша кількість працюючих  в галузі зосереджена на підприємствах з виробництва молочних продуктів, м’ясній промисловості, на підприємствах з виробництва напоїв.

З початку  поточного року у виробництві харчових продуктів та напоїв спостерігається тенденція зростання обсягів виробництва. Так, за підсумками роботи за вісім  місяців забезпечено приріст на 5,7%.

У м’ясній промисловості в порівнянні з відповідним періодом попереднього року спостерігалось зростання виробництва: на 39% м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого,  на 27–22% – заморожених м’яса великої рогатої худоби та  субпродуктів харчових великої рогатої худоби  та свиней, на 15% – субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених.

У молочній промисловості збільшилось виробництво: сирів жирних на 48%, молока та вершків сухих – на 29%, продуктів   молоковмісних – на 1%.

На підприємствах з виробництва напоїв в 3,6 раза збільшилось виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%, на 30% – вод газованих інших, на 15% – лікерів та інших спиртових напоїв.

Перевищено рівень січня–серпня 2014р. по виробництву макаронних виробів майже в 1,5 раза, печива солодкого та вафель та виробів кондитерських цукрових, що не містять какао на 14–12%, круп – на 2%.

За вісім місяців поточного року підприємствами  реалізовано продукції (товарів, послуг) на 17,1 млрд.грн. (62,6% від обсягу реалізованої промислової продукції по області).

Ефективність діяльності (рівень рентабельності) підприємств харчової промисловості складає 3,7%. Вище середньогалузевого рентабельність  підприємств з виробництва олії та тваринних жирів (16,8%), з перероблення та консервування  фруктів і овочів (12,2%), з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів (8,5%).

*  *  *

Шановні працівники харчової промисловості!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом!

Тож нехай добре здоров’я, радість, наснага

та стабільні успіхи будуть вашими надійними супутниками,

а прагнення до кращого принесе користь рідній Україні.

Обновлено 15.10.2015 14:44
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області