ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Частка Вінниччини в загальнодержавному виробництві окремих видів промислової продукції Печать
Прес-випуски 2013

Індекс виробництва промислової продукції Вінницької області в 2012 році склав 107,1%.

Частка області в 2012 році у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції становила 1,8%. Виходячи з природнокліматичних та історичних умов, найбільш вагоме місце у промисловому комплексі Вінниччини займає переробна промисловість – на цей сектор виробництва припадає 70,9% від загального обсягу реалізованої регіоном в 2012 році промислової продукції. Робота підприємств цього виду економічної діяльності є основним фактором формування індексу обсягу промисловості в цілому по області.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування. Так, вагому частку у виробництво на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових складає 47,5% вітчизняного виробництва, соків натуральних, включаючи концентровані – 14,5%. На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більше третини (35,1%) загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 15,4% – масла вершкового, 5,9% – спредів та сумішей жирових, 3,9% – сирів жирних. Традиційно Вінницька область вважається однією із основних складових цукрової галузі України, її частка в загальнодержавному виробництві у 2012 році становила 15,8%. Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає 26,4%; яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – 24,2%; горілки, інших міцних спиртних напоїв – 13,5%; печива солодкого і вафель – 8,3%.

В легкій промисловості на Вінницьку область припадає майже чверть загальнодержавного виробництва чоловічих та хлопчачих пальт, напівпальт, накидок, плащів, курток теплих  типу «парки» чи «аляски» та виробів аналогічних.

Більше половини (56,1%) випуску брусків, планок та фризів профільованих для паркетного покриття підлоги, більше третини (34,4%) видобутку каоліну та глини каолінової, 7,9% виробництва цегли керамічної невогнетривкої будівельної в країні належить підприємствам Вінницької області.

У січні–червні 2013 року серед регіонів України за темпами промислового виробництва Вінниччина посіла 1 місце, забезпечивши приріст промислового виробництва на 15,7% (по Україні – зниження на 5,3%). На зростання темпів по області вплинуло збільшення виробництва в добувній і переробній промисловості на 18,4% та у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, відповідно, на 9,1%.

 

Заступник начальника                                                                                                      В.Б.Моісеєв

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області