Прес-випуски 2013
|
Випуском хлібобулочних виробів на Вінниччині займаються великі та середні підприємства, підсобні виробництва та підприємства малого бізнесу. Основна частка продукції (96%) припадає на великі та середні підприємства. Найпотужнішим серед них (більше 65 відсотків загального виробництва) є відокремлений підрозділ “Вінницяхліб” ПАТ “Концерн Хлібпром”. Вагоме місце в забезпеченні населення області хлібобулочними виробами займають також відокремлений підрозділ “Гайсинхліб” ПАТ “Концерн Хлібпром” та ПАТ “Козятинхліб” (10–12% загальнообласного виробництва).
За січень–квітень поточного року вироблено майже 15,1тис. тонн хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання. Найбільшим попитом у споживачів користується хліб житньо-пшеничний чи пшенично-житній (45% від загального виробництва хлібобулочних виробів), хліб пшеничний (39% відповідно) та булочні вироби (16%). Крім цього, випечено 126 тонн тортів, 17 тонн тістечок, 813 тонн виробів здобних. Проти минулорічного зросло виробництво хлібців хрустких, сухарів, грінок та виробів подібних підсмажених на 26%, тістечок – на 13%.
В структурі розподілу реалізованої харчової продукції на цей вид діяльності припадає 4%. Підприємствами з виробництва хліба та хлібобулочних виробів області за 4 місяці поточного року реалізовано продукції на 131 млн.грн.
Заступник начальника О.В. Шевченко
|