ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про результати перевірок достовірності звітних даних про стан заборгованості з виплати зарплати Печать
Прес-випуски 2013

Працівниками Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-квітень  2013 року проведено 86 (комплексних, тематичних та спільних) перевірок на підприємствах та організаціях області щодо достовірності наданих в органи державної статистики  даних  по ф.№1-ПВ “Звіт з праці”, в т.ч. і по розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування”, зокрема, у квітні здійснено 12 перевірок.

За результатами здійснення перевірок у квітні 2013р. встановлено, що одне підприємство (8,3% від загальної кількості перевірених підприємств) допустило розбіжності між даними первинного обліку та даними ф.№1-ПВ “Звіт з праці” розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування”, а саме, не відобразило заборгованість із виплати заробітної плати (ДП “Чечельницьке лісове господарство ”).

Причинами недостовірності звітних даних залишаються як негативна практика приховування реального стану справ з питань заборгованості із виплати заробітної плати, так і недосконале володіння інструктивним матеріалом.

За результатами перевірок працівниками органів державної статистики області згідно зі статтею 1863 Кодексу України Про адміністративні правопорушення у квітні 2013 року до адміністративної відповідальності за подання недостовірних звітних даних, в тому числі, по розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування” притягнуто одну посадову особу. Загальна сума накладених штрафних санкцій на посадових осіб за січень-квітень  п.р. склала 2,8  тис.грн., в тому числі, за квітень  –  0,3 тис.грн.

Додатково повідомляємо, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 2 грудня 2010р. № 2756-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» внесено зміни до статті 22 Закону України «Про державну статистику». Починаючи з 1 січня 2011р., заборона стосовно поширення конфіденційної статистичної інформації не розповсюджується на показник щодо суми заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ і організацій.

 

Перший заступник начальника                                                                                      Рибалко С.В.

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області