ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Постачання теплової енергії у 2012 році Печать
Прес-випуски 2013

В області централізоване теплопостачання більшої кількості споживачів здійснюється від котелень. В 2012 році кількість працюючих котелень майже не змінилась проти 2011 року і склала 1028 одиниць.

На рівні попереднього року залишилась кількість котелень потужністю до 3 Гкал/год, питома вага яких у загальній кількості котелень області склала 91%, а решта котелень –  потужністю від 3 до 20 та від 20 до 100 Гкал/год.

Спостерігається тенденція до використання котельнями природного газу, як основного виду палива. Так, в 2012 році більше половини котелень, а саме 632 котельні, працювали на газоподібному паливі, 38% – на твердому, 1% – на рідкому, що майже відповідає рівню 2011 року.

При виробництві енергії для опалення житла, гарячого водопостачання і задоволення потреб промисловості у парі і гарячій воді застосовуються парові та водогрійні котли. На кінець 2012 року в області встановлено і діяло 2089 котлів (енергоустановок). Із усіх встановлених і діючих котлів (енергоустановок) 12% експлуатуються більше 20 років і потребують модернізації та заміни.

Протяжність теплових та парових мереж у двотрубному обчисленні на кінець 2012 року становить 782км, майже третина з них ветхі та знаходяться в аварійному стані.

Підприємствами і організаціями області вироблено теплової енергії 1,7 млн.Гкал, що  майже відповідає рівню попереднього року. Виробляли теплову енергію і відпускали населенню та на комунально – побутові потреби 185 підприємств. Питома вага в загальному відпуску теплової енергії споживачам складає: населенню – 60%,  на комунально-побутові потреби – 35%,  на виробничі потреби підприємств – 5%.

 

Заступник начальника                                                                                         О. В. Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області