ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан іноземного інвестування економіки області у січні–вересні 2012 року Печать
Прес-випуски 2012

Привабливість економіки області та її розвиток визначаються вкладами іноземних інвестицій. Одержання іноземних інвестицій, умови їх залучення – це фактори, що характеризують інвестиційну діяльність і сприяють подальшому розвитку зовнішньоекономічних зв’язків.

У січні–вересні 2012р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 14,0 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу).

За цей час зросли обсяги капіталу з Кіпру на 3,4 млн.дол., з  Австрії на 2,5 млн.дол. та Туреччини на 1,3 млн.дол. Продовжували нарощувати свій капітал інвестори з Російської Федерації, Лівану, Казахстану, Китаю та інших країн.

Слід відмітити, що значного приросту (9,2 млн.дол.) іноземного капіталу у січні–вересні 2012р. досягнуто на підприємствах Козятинського району.

Обсяг унесених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 жовтня 2012р. склав  235,5 млн.дол., що на 4,0% більше обсягів іноземних інвестицій на початок 2012р., та у розрахунку на одну особу населення становив 144,4 дол.

Інвестиції надійшли із 50 країн світу. Переважну більшість інвестицій (76,9% від загального обсягу) унесено з країн ЄС – 181,2 млн.дол., із країн СНД – 14,4 млн.дол. (6,1%), з інших країн світу – 39,9 млн.дол. (17,0%).

Найбільш вагомі інвестиційні вкладення здійснені партнерами з Австрії, Кіпру, Франції, Німеччини, Польщі, Ліхтенштейну та Російської Федерації. На ці сім країн припадає  80,4%  від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

На підприємствах промисловості зосереджено 136,5 млн.дол. (58,0%) загального обсягу прямих інвестицій в область, у т.ч. переробної – 125,8 млн.дол. та добувної – 9,9 млн.дол. Серед галузей переробної промисловості у виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів унесено майже 62,8 млн.дол. прямих інвестицій, оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів  –  31,1 млн.дол.,  хімічну та нафтохімічну – 27,5 млн.дол.

В організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг і надання послуг підприємцям, акумульовано – 55,2 млн.дол. (23,4% від загального обсягу), на підприємствах   сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послугами – 23,3 млн.дол. (9,9%) на підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів і предметів особистого вжитку – 12,0 млн.дол. (5,1%).

Вагому частку (45,8%) іноземного капіталу зосереджено у м.Вінниці –  107,8 млн.дол. Також значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено у Козятинському районі – 43,7 млн.дол. (18,6%) та Немирівському – 14,8 млн.дол. (6,3%). Серед інших регіонів області провідні місця за обсягами іноземних інвестицій утримують міста: Ладижин, Козятин та райони: Барський, Вінницький, Тиврівський.

Обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) з області в економіку інших країн світу на 1 жовтня 2012р. становив 167,1 тис.дол. Переважна більшість інвестицій внесена в економіку Російської Федерації та Молдови. Основними інвесторами з області є підприємства харчової промисловості.

  

Заступник начальника                                                                                             Ольга Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області