ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про роботу підприємств харчової промисловості області за січень-вересень 2012 року Печать
Прес-випуски 2012

У жовтні в Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості, розвиток якої тісно пов’язаний з рівнем життя та добробуту населення країни.

Пріоритетним напрямком розвитку промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування. Більше половини від вітчизняного виробництва виробляється в нашій області джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових, майже третина – молока обробленого рідкого, близько чверті – соків концентрованих, включаючи купажовані та виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад), п’ята частина –яловичини і телятини свіжої чи охолодженої, цукру білого кристалічного та горілки і інших міцних спиртових напоїв.

За підсумками роботи за вересень поточного року підприємствами області, які займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв, забезпечено приріст виробництва проти попереднього місяця в 1,6 раза, в основному, за рахунок масової переробки цукрових буряків, соняшника, овочів та фруктів.

За період з початку поточного року гарно спрацювали виробники рибних продуктів, приріст виробництва проти минулорічного становив 49,0%, підприємства по переробленню та консервуванню овочів та фруктів (відповідно 30,8%), по виробництву олії та тваринних жирів (20,0%), молочних продуктів (17,8%) та продуктів борошномельно-круп’яної промисловості (11,9%).

У м’ясній промисловості у порівнянні з січнем–вереснем 2011р. спостерігалось зростання виробництва: яловичини, телятини свіжої чи охолодженої – на 20,2%, м’яса і субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених – на 17,6%, субпродуктів харчових свіжих чи морожених – на 6,5%, ковбасних виробів – на 6,2%.

У промисловості з перероблення та консервування овочів та фруктів випуск овочів, фруктів консервованих з додаванням оцту складає 105,0% від рівня дев’яти місяців минулого року. В 1,9 раза збільшено виробництво соків концентрованих, включаючи купажовані, крім томатного соку.

На підприємствах з виробництва жирів більш ніж на чверть збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої та на 7,6% – маргарину і продуктів аналогічних.

У молочній промисловості в 1,8 раза зросло виробництво вершків жирних, у 1,4 раза – молоковмісних продуктів, на 20–29% – масла вершкового, молока обробленого рідкого та молока і вершків сухих, на 15% – молока згущеного, на 9% – продуктів кисломолочних.

Випуск вод мінеральних та газованих непідсолоджених збільшено на 27,1%, а вод газованих з додаванням  цукру – на 1,9%.

В 1,7 раза збільшився випуск круп, на 7,4% – виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, без вмісту какао, на 6–8% – майонезу та соусів емульгованих та борошна, на 2,3% – пряників і виробів аналогічних, печива солодкого і вафель.

Продовольчі товари підприємств–виробників Вінниччини відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку, про що свідчить зростаючий попит на вітчизняні продукти харчування. Далеко за межами області відома продукція брендів: «Рошен», «Тульчинка», «Білозгар», «Вінницька харчосмакова фабрика», «Авіс», «Караван», «Nеmiroff» та інші. Споживачі високо цінують та все більше віддають перевагу продуктам наших виробників, які виготовлені на натуральній основі і вирізняються своїми поживними і смаковими властивостями.

Заступник начальника                                                                О.В.Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області