Станом на 1 жовтня 2014 року господарствами Вінниччини намолочено 2,7 млн.тонн зерна (у початково-оприбуткованій вазі), що більше на 12,5% проти відповідної дати минулого року, що дозволило на державному рівні зайняти 5 місце (після Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Миколаївської областей), в т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 2,1 млн.тонн (на 13,7% більше), але цей результат на державному рівні дозволив зайняти 3 місце (після Харківської та Одеської областей), господарствами населення – 566,0 тис.тонн (на 7,9% більше). У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 50,2 ц зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу), у т.ч. аграрними підприємствами – по 51,4 ц, господарствами населення – по 46,2 ц.
Обсяги виробництва зернових і зернобобових культур (включаючи кукурудзу) порівняно з відповідною датою 2013р. перевищено в сільськогосподарських підприємствах 22 районів області. Найбільші намолоти зерна одержано товаровиробниками Бершадського (149,1 тис.т) району.
У загальному виробництві зернових культур найбільшу частку 66,9% займає пшениця (озима та яра), якої намолочено 1,8 млн.т, ячмінь (озимий та ярий) – 21,5% (577,4 тис.т).
Ріпак (озимий та ярий) зібрано на площі 75,2 тис.га, його валовий збір становив 239,0 тис.т, а середня врожайність – по 31,8 ц з 1 га.
В усіх категоріях господарств накопано майже 2 млн.т картоплі (по 189 ц з 1 га), вироблено овочів відкритого ґрунту 371,7 тис.т (по 203 ц з 1 га), плодоягідної продукції – 132,0 тис.т (по 95,3 ц з 1 га).
Станом на 1 жовтня п.р. сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) під посіви озимих культур підготовлено ґрунту на площі 322,6 тис.га проти 256,6 тис.га на відповідну дату 2013р.; оранку на зяб проведено на площі 134,2 тис.га, що на 3,6% менше, ніж торік.
Перший заступник начальника С.В. Рибалко
Довідки за телефоном: (0432) 52 57 68
|