За даними Головного управління статистики у Вінницькій області, понад 20,0% промислових підприємств–юридичних осіб Вінниччини займаються виробництвом харчових продуктів та напоїв. Понад 80,0% підприємств харчової промисловості складають малі підприємства, з яких три чверті становлять мікропідприємства. В галузі спостерігається динаміка до зростання кількості малих підприємств та, особливо, мікропідприємств.
В харчовій промисловості зайнято більше 21 тис.осіб (що становить більше третини зайнятих в промисловості області), з яких майже 2 тис.осіб зайнято на малих підприємствах. Більше половини працюючих в галузі зосереджено на підприємствах м’ясної та молочної промисловості.
За 2013 рік підприємствами харчової промисловості області реалізовано 13,4 млрд.грн. промислової продукції (52,4% до загального обсягу реалізованої промислової продукції), що на 13,8% більше в порівнянні з попереднім роком.
Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств харчової промисловості є нижчим середнього показника по промисловості області (3,7% проти 4,8%). Водночас, вище середньогалузевого рівня є рентабельність підприємств з перероблення та консервування фруктів і овочів (8,3%), з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості (4,4%), м’ясної промисловості (4,3%).
Заступник начальника О.В.Шевченко
Довідки за телефоном: (0432) 52 57 63
|