ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан ділової активності промислових підприємств Печать
Прес-випуски 2014

За результатами проведеного Держстатом анкетного опитування промислових підприємств різних регіонів України щодо стану ділової активності підприємств в ІV кварталі 2013р. продовжилась тенденція двох попередніх кварталів щодо зростання обсягів промислового виробництва. Активніше за інших збільшення обсягів відбувалось у підприємств з виробництва електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а також у підприємств з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів та текстильного виробництва. Водночас, шість груп підприємств, сформованих за галузями промисловості, повідомили про падіння обсягів виробництва.

Завантаження виробничих потужностей протягом ІІ-ІV кварталів поточного року було максимальним за останні роки. Краще за всіх завантажені потужності підприємств з виробництва одягу (на 79,1%), з оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння (на 78,1%), з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 77,1%).

Оцінки фінансово-економічного стану промислових підприємств несуттєво знижувались протягом трьох останніх кварталів. Серед напрямків вкладання інвестицій пріоритети не змінилися порівняно з попередніми роками. Найбільша частка інвестицій спрямовувалась на заміну старого обладнання новим та ремонт встановленого обладнання. На відміну від 4-х попередніх років дещо зросла частка підприємств, що вкладають кошти у впровадження енерго- та ресурсозберігаючих технологій.

За відповідями респондентів у І кварталі 2014 р. прогнозується подальше зростання обсягів промислового виробництва, хоча і дещо повільнішими темпами. Схожа ситуація спостерігається і стосовно очікуваних змін у цілому обсягів попиту на продукцію.

Заступник  начальника                                                                                            В.Б. Моісеєв

Довідки за телефоном 52 57 63

Обновлено 20.01.2014 15:59
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області