ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать

2020 2019 2018

Звіт про проведену роботу щодо запобігання
та виявлення корупції в  Головному управлінні статистики
 за
2021 рік

 

На виконання Закону України «Про запобігання корупції», нормативно-правових актів з питань запобігання і протидії корупції, Плану заходів запобігання та виявлення корупції на 2021 рік, в Головному управлінні статистики у Вінницькій області (далі – ГУС у Вінницькій області) протягом 2021 року здійснювалися антикорупційні заходи з питань запобігання, виявлення, протидії проявам корупції та послаблення негативного впливу корупційних ризиків в діяльності установи.

Оцінку корупційних ризиків було проведено відповідно до вимог Методики оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 грудня 2016 року за № 1718/29848.

Під час ідентифікації корупційних ризиків в ГУС у Вінницькій області  здійснювались вивчення та аналіз: організаційної структури управління, положень про структурні підрозділи, процедур закупівель: зокрема, щодо проведення допорогових закупівель та підготовки внесення змін до порядку ведення договірної та претензійно-позовної роботи в ГУС у Вінницькій області; щодо приховування фактів імовірної фальсифікації первинної інформації фахівцями з інтерв’ювання (за результатами базового та планового контролів); щодо неврегульованості процедури заохочення особи, що повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень; щодо встановлених законодавством обмежень щодо роботи за сумісництвом (за винятком наукової, викладацької, медичної та творчої діяльності) для працівників державних органів.

За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності ГУС у  Вінницькій області підготовлено опис ідентифікованих корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків корупційного правопорушення та правопорушення, пов’язаного з корупцією, і пропозиції щодо заходів із усунення (зменшення) рівня виявлених корупційних ризиків.
З урахуванням пріоритетності завдань, було підготовлено «Звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Головного управління статистики у Вінницькій області за 2020 рік».

За результатами проведеної роботи було виявлено, ідентифіковано та оцінено 12 корупційних ризиків, із них 6 ризиків із середньою пріоритетністю та 6 ризиків із низькою пріоритетністю.

Щоквартальні засідання комісії з оцінки корупційних ризиків в діяльності ГУС у Вінницькій області спрямовані на профілактику та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності установи, зменшення їх впливу на загальні результати роботи.

Пріоритетним напрямком роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Відтак методична, консультаційна та роз’яснювальна робота займає основне місце в роботі головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції, та має на меті забезпечення належного рівня знань працівниками управління положень антикорупційного законодавства.

На вебсайті ГУС у Вінницькій області в рубриці «Запобігання проявам корупції» постійно розміщуються актуальні нормативно-правові акти антикорупційного законодавства, методичні та аналітичні матеріали доступні у мережі Інтернет.

Протягом 2021 року постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота серед державних службовців структурних підрозділів управління з напрямку вимог антикорупційного законодавства, зокрема, значну увагу було приділено «Роз’ясненням щодо застосування окремих положень Закону  України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) стосовно заходів фінансового контролю, спеціальним обмеженням щодо осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, методичним рекомендаціям з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів державної влади.

Постійно, через внутрішню електронну комунікативно-інформаційну систему проводилось ознайомлення всіх державних службовців з роз’ясненнями щодо правил заповнення електронних декларацій, повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, а також застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції».

Особливу увагу було приділено змінам у антикорупційному законодавстві, які відбулися в звітному 2021 році. Надано консультації та роз’яснення щодо нових правових актів у сфері антикорупційного законодавства від 01.12.2021 року, а саме: «Форма декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — Форма декларації), а також Порядок заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»; «Порядок інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані суб'єкта декларування»; «Порядок інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента». Оновлена нормативно-правова база НАЗК покликана підвищити прозорість декларування, з якою ознайомлено всіх державних службовців ГУС у Вінницькій області.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено за  2021 рік 24  семінари, навчання, заняття, тренінги, тощо з підвищення рівня інформованості працівників щодо обмежень, вимог та заборон, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», змін в антикорупційному законодавстві, роз’яснень і методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції. Забезпечено надання консультативної допомоги щодо дотримання норм антикорупційного законодавства, зокрема в заповненні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку. Всього надано 167 консультацій.

Взаємодія з громадськістю з питань запобігання та виявлення корупції відбувалась шляхом постійного оновлення рубрики "Запобігання проявам корупції" на офіційному вебсайті Головного управління статистики, у розділі "Повідомити про факт корупції". Повідомлень про корупційні правопорушення на електронну пошту та пряму телефонну лінію у звітному періоді не надходило.

З метою визначення внутрішніх процедур і механізмів прийняття та розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних за корупцією правопорушень, інших порушень Закону, перевірки та належного реагування на такі повідомлення та забезпечення виконання антикорупційного законодавства в частині співпраці з особами, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, затверджено «Порядок організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами» та «Методичні рекомендації щодо організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами у ГУС у Вінницькій області».{/spoiler}

Головним управлінням статистики у Вінницькій області (далі – ГУС у Вінницькій області) протягом 9 місяців 2021 року організовано роботу щодо забезпечення виконання вимог антикорупційного законодавства.

Основним напрямом діяльності із запобігання та протидії корупції є виявлення найбільш вразливих до корупції процесів, пов’язаних із виконанням посадовими особами своїх повноважень, а також умов і факторів, що сприяють корупційним діям.

На виконання Закону України «Про запобігання корупції», нормативно-правових актів з питань запобігання і протидії корупції, Плану заходів запобігання та виявлення корупції на 2021 рік, в ГУС у Вінницькій області протягом 9 місяців 2021 року здійснювалися антикорупційні  заходи  з питань запобігання, виявлення, протидії проявам корупції та послаблення негативного впливу корупційних  ризиків у діяльності установи.

Оцінку корупційних ризиків було проведено відповідно до вимог Методики оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 грудня 2016 року за № 1718/29848.

Під час ідентифікації корупційних ризиків в ГУС у Вінницькій області  здійснювались вивчення та аналіз: організаційної структури управління, положень про структурні підрозділи, процедур закупівель; приховування фактів імовірної фальсифікації первинної інформації фахівцями з інтерв’ювання (за результатами базового та планового контролів); щодо неврегульованості процедури заохочення особи, що повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень; щодо встановлених законодавством обмежень щодо роботи за сумісництвом (за винятком наукової, викладацької, медичної та творчої діяльності) для працівників державних органів.

За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності ГУС у  Вінницькій області підготовлено опис ідентифікованих корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків корупційного правопорушення та правопорушення, пов’язаного з корупцією, і пропозиції щодо заходів із усунення (зменшення) рівня виявлених корупційних ризиків.
З урахуванням пріоритетності завдань, було підготовлено «Звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Головного управління статистики у Вінницькій області за 2020 рік».

За наслідками проведеної роботи було виявлено, ідентифіковано та оцінено 12 корупційних ризиків, із них 6 ризиків із середньою пріоритетністю та 6 ризиків із низькою пріоритетністю.

Щоквартальні засідання комісії з оцінки корупційних ризиків в діяльності ГУС У Вінницькій області спрямовані на профілактику та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності ГУС у Вінницькій області, зменшення їх впливу на загальні результати роботи.

Пріоритетним напрямком роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Відтак методична, консультаційна та роз’яснювальна робота займає основне місце в роботі головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції, та має на меті забезпечення належного рівня знань працівниками управління положень антикорупційного законодавства.

На вебсайті ГУС у Вінницькій області в рубриці «Запобігання проявам корупції» постійно розміщуються актуальні нормативно-правові акти антикорупційного законодавства, методичні та аналітичні матеріали доступні у мережі Інтернет.

Протягом 9 місяців 2021 року постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота серед державних службовців структурних підрозділів управління з напрямку вимог антикорупційного законодавства, зокрема, значну увагу було приділено «Роз’ясненням щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) стосовно заходів фінансового контролю, спеціальним обмеженням щодо осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, методичним рекомендаціям з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів державної влади.

Постійно, через внутрішню електронну комунікативно-інформаційну систему проводилось ознайомлення всіх державних службовців з роз’ясненнями щодо правил заповнення електронних декларацій, повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, а також застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції».

Протягом звітного періоду 2021 року проводились підготовчі заходи з працівниками ГУС у Вінницькій області щодо забезпечення своєчасності подання декларацій особами уповноваженими на виконання функцій держави.   З   метою недопущення порушення термінів подання декларацій, усіх суб’єктів декларування було проінформовано про необхідність подачі декларацій за 2020 рік. Зокрема, 10 звільненим і 6 особам, які перебувають у  відпустці по догляду за дитиною, були надіслані листи-нагадування та надані у телефонному режимі роз’яснення щодо необхідності подання відповідних типів декларацій, 146 працівників ГУС у Вінницькій області були ознайомлені під особистий підпис з необхідністю своєчасного подання декларацій та змінами, пов’язаними із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

Як результат, станом на 19.03.2021 року працівниками ГУС у Вінницькій області було завершено етап електронного декларування. Забезпечено 100% подання електронних декларацій 146 суб’єктами декларування – державними службовцями та посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави. На виконання вимог статті 49 Закону та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», перевірено факт подання 156 суб’єктами  декларування, а саме: 146 декларацій суб’єктів декларування, які є працівниками ГУС у Вінницькій області, 10 декларацій звільнених працівників  установи у 2020 році.

Фактів неподання чи несвоєчасного подання декларацій не виявлено.

Працівники, що звільняються, під підпис ознайомлюються з Повідомленням-попередженням про необхідність виконання вимог законодавства в частині фінансового контролю.

З метою недопущення порушення вимог статтей 25, 40 та 41 Закону, усіх  державних службовців ГУС у Вінницькій області проінформовано про необхідність дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині заборони займатися іншою оплачуваною діяльністю, політичної неупередженості та нейтральності, порядку застосування норм статті 10 Закону України «Про державну службу» в частині надання державному службовцю відпустки на час участі у виборчому процесі.

Особливу увагу було приділено змінам у антикорупційному законодавстві, які відбулися в звітному періоді 2021 року. Так від 02.06.2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих аспектів декларування», який покликаний підвищити прозорість декларування і з яким ознайомлено всіх державних службовців.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено за 9 місяців 2021 року 18  семінарів, навчань, тренінгів, тощо з підвищення рівня інформованості працівників щодо обмежень, вимог та заборон, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», змін в антикорупційному законодавстві, роз’яснень і методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції, надано 167 індивідуальних консультацій щодо дотримання норм антикорупційного законодавства.

В рамках навчання за професійною програмою, 9 державних службовців Головного управління пройшли онлайн-курс постійно діючого семінару з питань запобігання та протидії проявам корупції.

Крім того, 14 працівників Головного управління взяли участь в  онлайн-навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації на платформі Zoom на тему: «Запобігання проявам корупції в державних органах».

Взаємодія з громадськістю з питань запобігання та виявлення корупції відбувалась шляхом постійного оновлення рубрики «Запобігання проявам корупції» на офіційному вебсайті Головного управління статистики, у розділі «Повідомити про факт корупції». Повідомлень про корупційні правопорушення на електронну пошту та пряму телефонну лінію у звітному періоді не надходило.

Головним управлінням статистики у Вінницькій області (далі – ГУС у Вінницькій області) протягом І півріччя 2021 року організовано роботу щодо забезпечення виконання вимог антикорупційного законодавства.

На виконання Закону України «Про запобігання корупції», нормативно-правових актів з питань запобігання і протидії корупції, Плану заходів запобігання та виявлення корупції на 2021 рік, в ГУС у Вінницькій області  протягом І півріччя 2021 року здійснювалися антикорупційні заходи з питань запобігання, виявлення, протидії проявам корупції та послаблення негативного впливу корупційних  ризиків в діяльності установи.

Під час ідентифікації корупційних ризиків в ГУС у Вінницькій області  здійснювались вивчення та аналіз організаційної структури управління, положень про структурні підрозділи, процедур закупівель.

За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності ГУС у  Вінницькій області підготовлено опис ідентифікованих корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків корупційного правопорушення та правопорушення, пов’язаного з корупцією, і пропозиції щодо заходів із усунення (зменшення) рівня виявлених корупційних ризиків. З урахуванням пріоритетності завдань, підготовлено «Звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Головного управління статистики у Вінницькій області за 2020 рік».

Щоквартальні засідання комісії з оцінки корупційних ризиків в діяльності ГУС у Вінницькій області спрямовані на профілактику та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності ГУС у Вінницькій області, зменшення їх впливу на загальні результати роботи.

Пріоритетним напрямком роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Відтак методична, консультаційна та роз’яснювальна робота займає основне місце в роботі головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції, та має на меті забезпечення належного рівня знань працівниками управління положень антикорупційного законодавства.

На вебсайті ГУС у Вінницькій області в рубриці «Запобігання проявам корупції» постійно розміщуються актуальні нормативно-правові акти антикорупційного законодавства, методичні та аналітичні матеріали доступні у мережі Інтернет.

Протягом звітного періоду 2021 року постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота серед державних службовців структурних підрозділів управління з напрямку вимог антикорупційного законодавства, зокрема, значну увагу було приділено «Роз’ясненням щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) стосовно заходів фінансового контролю, спеціальним обмеженням щодо осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, методичним рекомендаціям з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів державної влади.

Постійно, через внутрішню електронну комунікативно-інформаційну систему проводилось ознайомлення всіх державних службовців з роз’ясненнями щодо правил заповнення електронних декларацій, повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, а також застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції».

Протягом звітного періоду 2021 року проводились підготовчі заходи з працівниками ГУС у Вінницькій області щодо забезпечення своєчасності подання декларацій особами уповноваженими на виконання функцій держави.   З   метою недопущення порушення термінів подання декларацій, усіх суб’єктів декларування було проінформовано про необхідність подачі декларацій за 2020 рік. Зокрема, 10 звільненим і 6 особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, були надіслані листи-нагадування та надані у телефонному режимі роз’яснення щодо необхідності подання відповідних типів декларацій, 146 працівників ГУС у Вінницькій області ознайомлені під особистий підпис з необхідністю своєчасного подання декларацій та змінами, пов’язаними із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

Як результат, станом на 19.03.2021 року працівниками ГУС у Вінницькій області було завершено етап електронного декларування. Забезпечено 100% подання електронних декларацій 146 суб’єктами декларування – державними службовцями та посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

На виконання вимог статті 49 Закону та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», перевірено факт подання 156 суб’єктами  декларування, а саме: 146 декларацій суб’єктів декларування, які є працівниками ГУС у Вінницькій області, 10 декларацій звільнених працівників  установи у   2020 році.

Фактів неподання чи несвоєчасного подання декларацій не виявлено.

З метою недопущення порушення вимог статей 25, 40 та 41 Закону, усіх  державних службовців ГУС у Вінницькій області проінформовано про необхідність дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині заборони займатися іншою оплачуваною діяльністю, політичної неупередженості та нейтральності, порядку застосування норм статті 10 Закону України “Про державну службу” в частині надання державному службовцю відпустки на час участі у виборчому процесі.

Особливу увагу було приділено змінам у антикорупційному законодавстві, які відбулися в звітному періоді 2021 року. Так від 02.06.2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих аспектів декларування», який покликаний підвищити прозорість декларування і з яким ознайомлено всіх державних службовців.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено в І півріччі 2021 року 12 семінарів, навчань, тренінгів, тощо з питань застосування антикорупційного законодавства, надано 137 індивідуальних консультацій щодо дотримання норм антикорупційного законодавства.

В рамках навчання за професійною програмою, 9 державних службовців Головного управління пройшли онлайн-курс постійно діючого семінару з питань запобігання та протидії проявам корупції.

Крім того, 12 працівників Головного управління взяли участь в  онлайн-навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації на платформі Zoom на тему: “Запобігання проявам корупції в державних органах”.

Взаємодія з громадськістю з питань запобігання та виявлення корупції відбувалась шляхом постійного оновлення рубрики "Запобігання проявам корупції" на офіційному вебсайті Головного управління статистики, у розділі "Повідомити про факт корупції". Повідомлень про корупційні правопорушення на електронну пошту та пряму телефонну лінію у звітному періоді не надходило.

Керуючись у своєї діяльності законами України «Про запобігання корупції» та «Про державну службу» керівництво ГУС у Вінницькій області  постійно вживає системні заходи щодо посилення роботи, спрямованої на запобігання та протидію проявам корупції в управлінні, забезпечення безумовного дотримання усіх вимог антикорупційного законодавства.

На виконання Закону України «Про запобігання корупції», нормативно-правових актів з питань запобігання і протидії корупції, Плану заходів запобігання та виявлення корупції на 2021 рік, в ГУС у Вінницькій області протягом І кварталу 2021 року здійснювалися антикорупційні заходи з  питань запобігання, виявлення, протидії проявам корупції та послаблення негативного впливу корупційних ризиків в діяльності установи. 

Пріоритетним напрямом роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Відтак методична та роз’яснювальна робота з питань мінімізації корупційних проявів займає основне місце. У ГУС у Вінницькій області протягом звітного періоду постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота серед державних службовців структурних підрозділів управління з напрямку вимог антикорупційного законодавства, зокрема, значну увагу було приділено «Роз’ясненням щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, спеціальним обмеженням щодо осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, методичним рекомендаціям з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб,  уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів державної влади.

Протягом І кварталу 2021 року проводилась підготовчі заходи з працівниками ГУС у Вінницькій області щодо забезпечення своєчасності подання декларацій особами уповноваженими на виконання функцій держави (далі – декларацій) відповідно до вимог статті 45 Закону України “Про запобігання корупції” (далі – Закон). З метою недопущення порушення термінів подання декларацій, усіх суб’єктів декларування було проінформовано про необхідність подачі декларацій за 2020 рік. Зокрема, 10 звільненим і 6 особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, надіслані листи-нагадування та надані у телефонному режимі роз’яснення щодо необхідності подання відповідних типів декларацій, 146 працівників ГУС у Вінницькій області ознайомлені під особистий підпис з необхідністю своєчасного подання декларацій та змінами, пов’язаними із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

Як результат, 10 осіб, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави протягом 2020 року та були зобов’язанні подати декларації за період не охоплений раніше поданими деклараціями, виконали свій обов’язок та надали на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації, що охоплюють попередній 2020 рік.

На виконання вимог статті 45 Закону України «Про запобігання  корупції»  (далі - Закон) особами, зазначеними в пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2, частини першої статті 3 Закону, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством, станом на 19.03.2021 року працівниками ГУС у Вінницькій області було завершено етап електронного декларування.

Забезпечено 100% подання електронних декларацій 146 суб’єктами декларування – державними службовцями та посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави, з них:

1) 139 працівників – це державні службовці - уповноважені на виконання функцій держави, визначені пунктом «а» пункту 2 частини першої статті 3 вищевказаного Закону;

2) 7 працівників це особи, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції.

На виконання вимог статті 49 Закону та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.09.2016 №19 (зі змінами), перевірено факт подання 156 суб’єктами  декларування, а саме: 146 декларацій суб’єктів декларування, які є працівниками ГУС у Вінницькій області, 10 декларацій звільнених працівників установи у 2020 році.

Фактів неподання чи несвоєчасного подання декларацій не виявлено.

З метою недопущення порушення вимог статтей 25, 40 та 41 Закону, усіх державних службовців Головного управління проінформовано про необхідність дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині заборони займатися іншою оплачуваною діяльністю, політичної неупередженості та ейтральності, порядку застосування норм статті 10 Закону України “Про державну службу” в частині надання державному службовцю відпустки на час участі у виборчому процесі.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено в І кварталі 2021 року 9 семінарів, навчань, тренінгів, тощо з питань застосування антикорупційного законодавства.

Крім того, головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції підготовлено та направлено на усі структурні підрозділи Головного управління  6  роз’яснень, надано 127 індивідуальних консультацій щодо дотримання норм антикорупційного законодавства.

В рамках навчання за професійною програмою, 6 державних службовців Головного управління  пройшли онлайн-курс постійно діючого семінару з питань запобігання та протидії проявам корупції.

Крім того, 8 працівників Головного управління взяли участь в  онлайн-навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації на платформі Zoom на тему: “Запобігання проявам корупції в державних органах”.

Керуючись у своєї діяльності законами України «Про запобігання корупції» та «Про державну службу» керівництво ГУС у Вінницькій області  постійно вживає системні заходи щодо посилення роботи, спрямованої на запобігання та протидію проявам корупції в управлінні, забезпечення безумовного дотримання усіх вимог антикорупційного законодавства.

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області