ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»

Звернення громадян

Архів  2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016

Інформація щодо стану роботи зі зверненнями громадян
 в Головному управлінні статистики у Вінницькій області
за І півріччя 2024 року


    Відповідно до вимог Конституції України, Закону України „Про звернення громадян” та на  виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та  органів місцевого самоврядування” Головним управлінням статистики у Вінницькій області (далі – ГУС у Вінницькій області)  проводиться робота щодо розгляду звернень громадян та вирішуються порушені громадянами питання. Так, у березні  поточного року на колегії  ГУС у Вінницькій області було розглянуто питання  “Про стан роботи зі  зверненнями  громадян  в  ГУС у Вінницькій  області  за 2023  рік”.

    За І півріччя 2024 року в ГУС у Вінницькій області зареєстровано 33 звернення від громадян, з них: отримані поштою та засобами електронного зв’язку – 32 заяви, на особистому прийомі розглянуто – 1 звернення.

    Питання, що порушувалися у зверненнях громадян, стосувались: надання статистичної  інформації  – 2 (6,1%),  праця і заробітна плата – 19 (57,6%),  кадрові питання – 11 (33,3%),  діяльність підприємств та установ – 1 (3,0%).

    За результатами розгляду питання, зазначені у 32 (96,9%) зверненнях були вирішені позитивно і надані роз’яснення, у відповідності до визначених законодавством термінів. Повторних звернень від громадян не надходило.

    Крім того, станом на 02 липня 2024 року 1 (3,1%) звернення перебуває на стадії розгляду відповідно до встановлених строків.

    За І півріччя 2024 року, в ході перевірки стану ведення діловодства, оформлення архівних документів та  виконавчої дисципліни, перевірялась робота з діловодства за зверненнями громадян в управлінні збирання, введення та контролю даних вибіркових обстежень населення. Під час перевірки було проведено навчання з працівниками управління і надано практичну допомогу щодо порядку роботи з документами, реєстрації, адресування та контролю виконання звернень громадян.

    Із метою додержання виконання контрольних термінів документів у звітному періоді відділом моніторингу статистичної діяльності та  документального забезпечення здійснювався постійний контроль та проводилась роз’яcнювальна робота з головними виконавцями щодо своєчасного та правильного оформлення відповідей на звернення громадян.

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 року № 630 “Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади” в ГУС у Вінницькій області забезпечена робота телефонної “гарячої лінії”.

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області