ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози Печать
Прес-випуски 2018

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Згідно Указу Президента України від 17 січня 2005 року він запроваджений з метою привернення уваги суспільства до цієї проблеми, адже через пізнє звернення до лікарів від раку молочної залози в країні щороку помирають тисячі жінок. Рак молочної залози – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. У групі ризику –  майже кожна жінка та багато чоловіків.

У Вінницькій області з уперше в житті встановленим діагнозом раку молочної залози протягом 2017р. зареєстровано 616 осіб, з яких 99% хворих – це жінки (72 особи на 100 тис. жінок області). Найбільша частка хворих припадала на осіб у віці 60–69 років – 30%, частка жінок репродуктивного віку 15–49 років складала 24%.

На кінець 2017р. на обліку в обласному онкологічному закладі перебувало 5940 осіб з діагнозом раку молочної залози, що більше попереднього року на 3%, із них 3789 осіб знаходяться на обліку з часу встановлення діагнозу 5 і більше років. Протягом минулого року 951 хворий отримав спеціальне лікування, з яких 451 хворий –  із числа вперше зареєстрованих.

На жаль, пізнє виявлення цього онкологічного захворювання є причиною смертності. Від злоякісних новоутворень молочної залози у Вінницькій області протягом 2017р. померло 240 осіб, що менше минулого року на 11%. Звертає на  себе увагу той факт, що із кількості померлих 9 осіб навіть не перебували на обліку. Тому основними заходами боротьби зі смертельною недугою має стати вчасна діагностика та регулярні профілактичні огляди.

 

Заступник начальника                                                                                                                                                          В. Моісеєв

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області