ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Діяльність малих підприємств Вінницької області у 2017 році Печать
Прес-випуски 2018

Все вагомішу роль в економічному просторі держави  відіграє  діяльність малого підприємництва. За попередніми даними Головного управління статистики у Вінницькій області у 2017р. 94,8%  підприємств  складали малі, в тому числі 79,8% – мікропідприємства.

Частка малих підприємств в економіці області

(відсотків до загального показника)

В порівнянні з минулим  роком кількість малих підприємств  зросла на 6,8%, а їх частка в загальній кількості підприємств – на 0,5 в.п.

На малих підприємствах області (без фізичних осіб-підприємців) у 2017р. було зайнято 51,4 тис.осіб (що становить  більше третини зайнятих на підприємствах-юридичних особах області), з яких майже 40,0% осіб зайнято на мікропідприємствах. Понад 90% зайнятих працівників малих підприємств  складають наймані працівники.

Малими підприємствами Вінниччини у 2017р. реалізовано продукції (товарів, послуг)  на 41159,4 млн.грн, що  становить 28,4%  до загального обсягу реалізації  продукції (товарів, послуг)  області. В порівнянні з минулим роком  обсяг реалізації  малих підприємств зріс на 19,9%.

Найбільше малих підприємств у таких видах  економічної діяльності – у сфері  мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (практично усі підприємства); понад 99% підприємств, що здійснюють операції з нерухомим майном та з надання інших видів послуг; більше 98% підприємств тимчасового розміщування й організації харчування; інформації та телекомунікацій; професійної, наукової та технічної діяльності. Водночас, в промисловості, серед підприємств транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської  діяльності частка малих підприємств у загальній кількості є нижчою середньообласного показника.

 

Перший заступник  начальника                                                                                                                                       С.В.Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 72

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області