ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан торгівлі алкогольними та тютюновими виробами Печать
Прес-випуски 2016

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області алкогольні напої та тютюнові вироби входять в шістку товарів, які користуються найбільшим попитом після бензину моторного, дизельного пального (газойлю), автомобілів та автотоварів, фармацевтичних товарів. На їх долю припадає 11,7% загального обсягу товарообороту торгової мережі та 31,6 % обсягу товарообороту продовольчої групи.

Через роздрібну мережу області за 9 місяців 2016 року  реалізовано алкогольних напоїв на 442,0 млн.грн, що менше рівня попереднього періоду на 25,3% та тютюнових виробів – на 573,7 млн.грн, що менше на 7,5% за відповідний період минулого року ( в порівнянних цінах).

Подорожчання алкогольних напоїв на 21,2% та тютюнових виробів на 7,6% не вплинуло на попит товарів цієї групи. На їх придбання у торговій мережі підприємств (юридичних осіб) населенням області було витрачено коштів більше, ніж на покупку разом взятих: м’ясопродуктів  та консервів м’ясних, риби і морепродуктів, кондитерських виробів, виробів хлібобулочних, плодів та ягід, винограду, горіхів.

Найбільша питома вага в структурі алкогольних напоїв припадає на горілку  та  лікеро-горілчані вироби (33,3%), найменша (4,3%) – на напої слабоалкогольні.

У перерахунку на  абсолютний  алкоголь продаж алкогольних напоїв у розрахунку на одну особу населення  порівняно з минулим періодом зменшився на 0,4 л і становив в середньому по області 0,6 л.

В загальному обсязі роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів   переважає продукція вітчизняних виробників. За 9 місяців поточного року через торгову мережу області реалізовано алкогольних виробів вітчизняного виробництва  на  392,7 млн.грн (88,8% загального обсягу) та тютюнових виробів – на 531,9 млн.грн (92,7%).

 

В. о.  начальника                                                                                                    С. В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області