ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня працівника торгівлі Печать
Прес-випуски 2016

В останню неділю липня відзначається професійне свято – День працівника торгівлі.

Серед регіонів України в галузі торгівлі Вінниччина займає вагоме місце.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області поточний рік відзначився позитивною тенденцією зростання обороту роздрібної торгівлі. Зокрема, за січень-червень  п.р. через роздрібну мережу підприємств, фізичних осіб-підприємців та мережу ринків населенню реалізовано споживчих товарів на 16 530,4 млн.грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року темп зростання обороту роздрібної торгівлі становив 105,0%, що більше ніж в середньому по Україні на 2,7 в.п. За темпом зростання обороту роздрібної торгівлі за січень-червень 2016 року  Вінницька область посідає третє місце серед областей України.

Торгова мережа області, яка належить юридичним особам на 1 січня 2016 року налічувала 1945 об’єктів роздрібної торгівлі, з них 1559 магазинів, 113 кіосків та 273 автозаправних станцій, включаючи АГНКС (автомобільні газонаповнювальні компресорні станції). В області функціонує 85 ринків торговою площею 568,3 тис.м2, на яких створено 24,3 тис. торгових місць.

У I кварталі 2016 року загальний обсяг роздрібного товарообороту підприємств обасті, які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі, становив 2696,7 млн.грн і збільшився проти минулого року у порівнянних цінах на 4,2%.

Серед непродовольчих товарів, яких реалізовано на 1688,4 млн.грн, найбільші обсяги реалізації припадали на товари фармацевтичні, бензин моторний та дизельне пальне. Серед продовольчих товарів найвагомішу частку в продажі (28,6%) становили алкогольні напої та вироби тютюнові, яких реалізовано на суму 288,8 млн.грн, м’ясопродукти (95,0 млн.грн), молокопродукти, включаючи сир (86,1 млн.грн).

Працівники торгівлі відзначають своє професійне свято один раз у рік, а ми, десятки мільйонів українців, користуємось їх послугами щодня.

*  *  *  *  *

Шановні працівники сфери торгівлі, приміть щирі вітання від колективу  державної статистики Вінниччини! Бажаємо Вам миру, добра, здоров’я, добробуту та витримки у всіх життєвих випробуваннях. Нехай кожен день Вашого життя буде наповнений родинним теплом, приємним спілкуванням з колегами і вдячністю людей!

 

Перший заступник  начальника                                                                      С. В. Рибалко

 

Довідка за тел. (0432) 52 57 75

Обновлено 28.07.2016 14:18
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області