ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан та тенденції розвитку будівельних підприємств області Печать
Прес-випуски 2015

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області більш, як для 600 підприємств-юридичних осіб області, будівельна діяльність є основною. За видами економічної діяльності більше половини будівельних підприємств області займаються будівництвом будівель, більше третини – спеціалізованими будівельними роботами, решта – здійснюють будівництво споруд. За останніх три роки спостерігається тенденція до збільшення кількості будівельних підприємств.

За розмірами підприємств, понад 90% будівельних підприємств відносяться до малих, з яких три чверті – це мікропідприємства (з чисельністю працюючих, яка не перевищує 10 осіб та доходом, який не перевищує суму, еквівалентну 2 млн. євро). Кількість малих будівельних підприємств та, відповідно, їх частка в загальній кількості підприємств щорічно зростає.

На будівельних підприємствах області зайнято майже 7,5 тис. осіб, що становить майже 5% зайнятих на підприємствах усіх видів економічної діяльності області. Половина зайнятих в будівництві здійснюють будівництво будівель.

Будівельними підприємствами області за 2014р. р еалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 1740,1 млн.грн., з яких більше половини (52,9% або 920,8 млн.грн.) реалізовано малими підприємствами. В порівнянні з минулим роком обсяг реалізації будівельних підприємств зменшився на 10,3%, водночас, обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) малих будівельних підприємств зріс на 5,7%, і на 8в.п. зросла частка обсягу реалізації малих підприємств в обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) будівництва.

Заступник  начальника                     О.В. Шевченко

Довідки за телефоном (0432) 52 57 63

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області