ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Частка Вінниччини в загальнодержавному виробництві окремих видів промислової продукції Печать
Прес-випуски 2015

Індекс виробництва промислової продукції Вінницької області в 2014р. склав 105,4%.

Частка області в 2014р. у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції становила 2,4%. Hайбільшу питому вагу у промисловому комплексі Вінниччини займає переробна промисловість – на цей сектор виробництва припадає 74,0% від загального обсягу реалізованої регіоном в 2014р. промислової продукції. Робота підприємств цього виду економічної діяльності є основним фактором формування індексу обсягу промисловості в цілому по області. Значна частка (23,4%) належить виробництву та розподіленню електроенергії, газу та води.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування. Так, вагому частку у виробництві на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових складає 38,5% вітчизняного виробництва, соків фруктових та овочевих – 12,8%. На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більш ніж третина (34,6%) загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 23,5% – масла вершкового, 8,7% – сирів жирних. Традиційно Вінницька область вважається однією із основних складових цукрової галузі України, її частка в загальнодержавному виробництві у 2014р. становила 21,0%. Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає 25,3%; м’яса великої рогатої худоби свіжої чи охолодженої –17,9%; печива солодкого і вафель – 8,7%.

В легкій промисловості на Вінницьку область припадає 18,7% загальнодержавного виробництва чоловічих та хлопчачих пальт, дощовиків, напівпальт, накидок, плащів, анораків, плащів та курток вітрозахисних, курток теплих, уключаючи лижних та виробів подібних, крім трикотажних.

Більше половини (51,5%) видобутку каоліну та глини каолінової, 6,4% гранулів, щебню (каменю дробленого), крихти та порошку, гальки, гравію, 7,2% виробництва цегли керамічної невогнетривкої будівельної в країні належить підприємствам Вінницької області.

У січні–липні 2015 року серед регіонів України за темпами промислового виробництва Вінниччина посіла 1 місце, індекс промислового виробництва у порівнянні з відповідним періодом попереднього року становив 115,3% (по Україні – 80,5%).

На збільшення обсягів виробництва в порівнянні з січнем–липнем минулого року вплинуло зростання темпів виробництва у переробній промисловості – на 12,8% (за рахунок збільшення обсягів у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 57,4%, у виробництві харчових продуктів та напоїв – на 8,1%, у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 8,6%, у виготовлені виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 2,0%).

Заступник начальника                                                                             О.В. Шевченко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 61

Обновлено 03.09.2015 09:08
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області