Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.
Станом на 1 вересня 2015 року господарствами Вінниччини намолочено 2356,3 тис.тонн зерна (у початково-оприбуткованій вазі), включаючи кукурудзу, що менше на 2,8% проти відповідної дати минулого року, в т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 1960,8 тис.тонн (на 0,3% більше), господарствами населення – 395,5 тис.тонн (на 16,0% менше). У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 46,1 ц зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу), у т.ч. аграрними підприємствами – по 47,5 ц, господарствами населення – по 40,2 ц.
Обсяги виробництва зернових і зернобобових культур (включаючи кукурудзу) порівняно з відповідною датою 2014р. перевищено в сільськогосподарських підприємствах 14 районів області, найсуттєвіше: у 1,6 рази – Жмеринського, у 1,4 рази – Оратівського, у 1,3 рази – Вінницького районів.
У загальному виробництві зернових культур найбільшу частку 79,1% займає пшениця (озима та яра), якої намолочено 1864,5 тис.т, ячмінь – 19,1% (451,2 тис.т).
Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 67,6 тис.га, його валовий збір становив 191,6 тис.т, а середня врожайність – по 28,4 ц з 1 га.
В усіх категоріях господарств накопано 1342,1 тис.т картоплі (по 139 ц з 1 га), вироблено овочів відкритого ґрунту 235,1 тис.т (по 181 ц з 1 га), плодоягідної продукції – 68,1 тис.т (по 94,8 ц з 1 га).
Станом на 1 вересня п.р. сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) під посіви озимих культур підготовлено ґрунту на площі 185,7 тис.га проти 177,3 тис.га на відповідну дату 2014р.; оранку на зяб проведено на площі 67,7 тис.га, що на 26% більше, ніж торік.
Перший заступник начальника С.В. Рибалко
Довідки за телефоном: (0432) 52 57 68
|