ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Зовнішня торгівля готовими харчовими продуктами Печать
Прес-випуски 2015

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень–липень 2015 року обсяги експорту харчових продуктів склали 156 млн.дол., а обсяги імпорту – 12 млн.дол. Їх доля в загальному обсязі експортованих та імпортованих товарів становить, відповідно, 40% та 7%.

Основу як експорту так і імпорту продукції харчової промисловості складають жири та олії тваринного або рослинного походження і залишки та відходи харчової промисловості.

Майже половину в структурі експорту харчової продукції займають жири та олії тваринного або рослинного походження.  Їх обсяги складають 76 млн.дол.  Експортувались, в основному, олія соняшникова рафінована або нерафінована (67 тис.т на 56 млн.дол.), олія свиріпова та ріпакова (13 тис.т на 11 млн.дол.) та маргарин, харчові суміші або продукти з тваринних і рослинних жирів (5 тис.т на 6 млн.дол.) до 38 країн світу. Найбільшими споживачами  цієї продукції стали нерезиденти Китаю, Індії, Танзанії, Портуґалії, Вірґінських Островів, Польщі, Єгипту, Азербайджану, Нідерландів, США та Саудівської Аравії.

Обсяги експорту залишків та відходів харчової промисловості складають 42 млн.дол. Експортувались, в основному, макуха та інші тверді відходи (145 тис.т на 38 млн.дол.) і висівки та кормове борошно (31 тис.т на 4 млн.дол.) до 12 країн світу. Найбільшим попитом ця продукція користувалась у споживачів Білорусі, Туреччини та Польщі.

У структурі імпорту продукції харчової промисловості питома вага жирів та олії тваринного або рослинного походження займає більше половини, а їх обсяги складають більше 6 млн.дол. Імпортувались, в основному, олія пальмова (4 тис. т на суму 3 млн.дол.) та гліцерин (17 тис.т на 3 млн.дол.) з 9 країн світу. Найбільшими їх експортерами стали Індонезія, Польща, Румунія, Литва та Іспанія.

Третину загального обсягу імпорту продукції харчової промисловості займають залишки та відходи харчової промисловості. Імпортувались, в основному, продукти, що використовуються для годівлі тварин (4 тис.т на 4 млн.дол.) з 11 країн світу. Найбільшими постачальниками цієї продукції стали Бельґія, Індонезія та Китай.

 

Перший заступник начальника                                                                  С. В. Рибалко

 

 Довідки за телефоном: (0432) 52 57 71

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області