ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня вихователів і всіх дошкільних працівників Печать
Прес-випуски 2015

          День вихователя і всіх дошкільних працівників відзначається 27 вересня.

Професія вихователя дуже непроста і відповідальна. При цьому існує лише одне свято, коли можна від душі подякувати всіх працівників цієї професії – це День вихователя, яке покликане звернути увагу суспільства на важливість дошкільного виховання дітей і, отже, професії вихователів у дитячому садку.

Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період у житті дитини, в цьому віці формується особистість, і закладаються основи здоров’я. Впродовж останніх років держава приділяє пильну увагу до цієї першої, однак дуже важливої ланки освіти.

Дошкільна освіта Вінниччини – це 779 дошкільних навчальних закладів на 48,9 тис. місць, у яких на кінець 2014 року виховувалося 56,0 тис. маленьких мешканців області. Середній відсоток охоплення дошкільною освітою по Вінницькій області складає 64% (у 2010р. – 55%) при середньостатистичному показнику по Україні у 56%. Із загальної кількості дошкільнят області більше  14 тис. дітей (або кожний четвертий) 5-річного віку.

Останнім часом спостерігається чітка тенденція до відродження дошкільної галузі нашого регіону. Лише протягом останніх п’яти років відбулося збільшення кількості дошкільних навчальних закладів з 704 до 779. Для дошкільнят, що потребують кваліфікованої корекції відхилень у фізичному і психічному розвитку, у дошкільних установах Вінниччини створено 58 санаторних груп та 59 груп спеціального призначення, де минулого року оздоровлено майже 3 тис. дітей.

Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини. За допомогою своїх вихователів дошкільнята пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

На кінець 2014 року в Дошкіллі Вінниччини нараховувалося 5390 педагогічних працівників, з яких кожний третій – це молодь до 35 років. Із загального числа педпрацівників дошкільних навчальних закладів  3,7 тис. вихователів, 587 музичних керівників, 109 практичних психологів, 66 учителів-дефектологів (тифло-педагогів та вчителів-логопедів).

Практично всі педагогічні працівники мають вищу освіту (з них 46% закінчили вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації,  51% – заклади     ІІІ-ІV рівнів акредитації).

 

В цей особливий День ми щиро вітаємо усіх наших вихователів і всіх дошкільних працівників! Бажаємо міцного здоров’я, творчості й наснаги у щоденній праці, радості від спілкування із вихованцями та вдячності від суспільства!

 

Перший заступник начальника                                                                С.В.Рибалко

Довідки за телефоном:(0432) 52 57 65

Обновлено 24.09.2015 09:41
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області