ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня працівників торгівлі Печать
Прес-випуски 2015

Працівники торгівлі відзначатимуть своє професійне свято 26 липня.  Це  наймасовіше професійне свято, тому що до  нього мають стосунок не лише ті, хто стоїть за прилавком, а й ми – покупці, бо саме ми створюємо необхідний ринок попиту та пропозиції.

Сфера внутрішньої торгівлі – це потужний сектор, який включає в себе оптову, роздрібну торгівлю, ресторанне  господарство та торгівлю на ринках  і її розвиток відображає позитивні процеси розвитку економіки області в цілому.

Оптову, роздрібну торгівлю та ресторанне господарство у Вінницькій області здійснюють майже дві тисячі підприємств – юридичних осіб. На кінець 2014 року їм належало 1548 магазинів, 133 кіоски та 288 автозаправних станції, включаючи АГНКС (автомобільні газонаповнювальні компресорні станції). В області функціонує 89 ринків торговою площею 599 тис.м2, на яких створено майже 26 тис. торгових місць.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-червень 2015 року оборот роздрібної  торгівлі склав 15 551 млн.грн.  У структурі обороту 34% припадає на роздрібний товарооборот торгової мережі підприємств-юридичних осіб, 59% – підприємців-фізичних осіб, 7% – організованих ринків з продажу сільськогосподарських продуктів та неформальних ринків. В порівнянні з відповідним періодом минулого року темп росту обороту роздрібної торгівлі склав майже 86%, що більше ніж в середньому по Україні на 10 в.п. За темпом росту обороту роздрібної торгівлі за січень-червень 2015 року Вінниччина посідає сьоме місце серед областей України.

 

 

Перший заступник начальника                                                                     С. В. Рибалко

 

Довідки за телефрнрм: (0432) 52 57 75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області