ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Робота промисловості області за 9 місяців 2012 року Печать
Прес-випуски 2012

У промисловості за підсумками вересня 2012р. індекс промислового виробництва проти попереднього місяця становив 106,3%, проти січня–вересня минулого року – 107,7%. За темпами виробництва Вінницька область серед інших регіонів України посідає 3 місце.

На підприємствах добувної  промисловості у січні–вересні 2012р. виробництво гальки, гравію, щебеню і каменю дробленого зросло проти відповідного періоду попереднього року майже на третину, а видобуток каоліну і глин каолінових – більш, ніж на 15%.

У м’ясній промисловості проти дев’яти місяців 2011р. спостерігалось зростання виробництва: яловичини, телятини свіжої чи охолодженої та м’яса і субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених – на 20–18%, субпродуктів харчових свіжих чи морожених та ковбасних виробів – на 7–6%. У промисловості з перероблення та консервування овочів та фруктів випуск овочів, фруктів консервованих з додаванням оцту складає 105% від рівня січня–вересня 2011р. В 1,9 раза збільшено виробництво соків концентрованих, включаючи купажовані, крім томатного соку. На підприємствах з виробництва жирів більш ніж на чверть збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої та на 8% – маргарину і продуктів аналогічних. У молочній промисловості в 1,8–1,4 раза зросло виробництво вершків жирних та молоковмісних продуктів, на 20–29% – масла вершкового, молока обробленого рідкого та молока і вершків сухих, на 15–9% – молока згущеного та продуктів кисломолочних. Випуск вод мінеральних та газованих непідсолоджених збільшено на 27%, а вод газованих з додаванням  цукру – на 2%. У січні–вересні 2012р. в порівнянні з аналогічним періодом 2011р. в 1,7 раза збільшився випуск круп, на 6–8% – майонезу та соусів емульсованих, виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, без вмісту какао та борошна, на 2% – пряників і виробів аналогічних, печива солодкого і вафель.

На підприємствах з виготовлення одягу з текстилю у звітному періоді на 17% зріс випуск чоловічих та хлопчачих піджаків, блейзерів, в 1,8 раза – суконь та сарафанів.

На підприємствах машинобудування на 10% збільшився випуск насосів силових гідравлічних шестеренних. У виробництві сільськогосподарської техніки в 2,3 раза збільшено виробництво устаткування для подрібнення та обробки зерна чи овочів сушених. На 12% зріс випуск приладів електричних охоронної та пожежної сигналізації.

У січні–вересні 2012р. проти відповідного періоду минулого року в 2,2–1,8 раза збільшився випуск інструментів ручних інших та виробів столових, кухонних, побутових інших з металів чорних, міді або алюмінію, на 31% – банок консервних з металів чорних, на чверть – замків для будинків та інші з металів недорогоцінних.

На підприємствах з виробництва електроенергії проти дев’яти місяців минулого року на 37% збільшено виробництво електроенергії тепловими електростанціями і теплоцентралями.

За січень–серпень 2012р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 12,2 млрд.грн.

В структурі обсягів реалізованої промислової продукції найбільша частка (68,8%) припадає на переробну промисловість, з неї 50,2% – на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, 5,0% – на хімічну та нафтохімічну промисловість, 3,8% – на машинобудування. Підприємствами з виробництва та розподілення електроенергії, газу і води реалізується 29,1% продукції.

В обсязі реалізованої продукції добувної і переробної промисловості 69,4% займали товари широкого використання, 24,9% – сировинна продукція, 4,5% – продукція інвестиційного призначення, 1,2% – товари тривалого використання.

 

Заступник начальника                                                                              О.В.Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області