ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня працівників харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2011

Промисловість Вінниччини, що значною мірою орієнтована на виробництво харчових продуктів та напоїв (в структурі розподілу реалізованої промислової продукції на них припадає більше 55%) традиційно займає провідні позиції на державному рівні по випуску окремих видів продуктів харчування.

За даними 2010 року питома вага області у всеукраїнському виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових та соків концентрованих складала 42–55%, молока обробленого рідкого, спредів та сумішей жирових, кондитерських виробів з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао – 21–32%, яловичини і телятини мороженої, маргарину і продуктів аналогічних, масла вершкового, цукру білого криста-лічного, горілки та інших міцних спиртових напоїв – 13–17%, сирів жирних, борошна, печива солодкого і вафель, виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, з вмістом какао – 4–9%.

За підсумками роботи за вересень поточного року підприємствами, які займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв, забезпечено приріст виробництва проти попереднього місяця в 1,8 раза, в основному за рахунок масової переробки цукрових буряків. Індекс виробництва проти минулорічного вересня та періоду становив 102,3 та 93,0%, відповідно.

У м’ясній промисловості в порівнянні з січнем–вереснем 2010р. спостерігалось зростання виробництва в 1,4–1,6 раза яловичини, телятини свіжої чи охолодженої та свинини свіжої чи охолодженої, на 14% – виробів ковбасних, на 4% – субпродуктів харчових свіжих чи морожених.

У молочній промисловості в 1,6 раза зросло виробництво молоковмісних продуктів, на 8–16% – казеїну, вершків, масла вершкового, на 3–5% – молока обробленого рідкого та продуктів кисломолочних.

На підприємствах з виробництва жирів на чверть збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої

У промисловості з перероблення та консервування овочів та фруктів більш ніж на третину збільшився випуск овочів, фруктів консервованих з додаванням оцту, на 9–16% – овочів консервованих натуральних та джемів, пюре і желе фруктового.

За період з початку поточного року на чверть збільшився випуск цукру білого кристалічного, на 8–10% – пряників і виробів аналогічних, виробів макаронних, хлібців та сухарів і виробів хрустких аналогічного типу, печива солодкого та вафель.

 

Заступник начальника                                                               О.В. Шевченко

Обновлено 13.10.2011 09:47
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області