ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про рентабельність операційної діяльності підприємств Печать
Прес-випуски 2011

Показник рентабельності є відносним показником, який свідчить про  ефективність діяльності  підприємств, в першу чергу, це  показник рентабельності операційної діяльності  підприємств, як відношення  фінансового результату від операційної діяльності до витрат операційної діяльності.

За даними фінансової звітності підприємств за перший квартал 2011р., рівень рентабельності операційної  діяльності підприємств області (без врахування банків, установ, що утримуються за рахунок бюджету, підприємств сільськогосподарського виробництва, малих підприємств)  склав 0,4%, що на  2,8 в.п. є меншим в порівнянні з відповідним періодом минулого року. За видами економічної діяльності найвищу рентабельність операційної діяльності мають  підприємства, що здійснюють фінансову діяльність (52,3%), підприємства рибальства та рибництва (9,2%),  роздрібної торгівлі; ремонту побутових виробів та предметів особистого вжитку (3,3%), освіти (3,3%). Водночас, негативний рівень  операційної  діяльності  спостерігається у підприємств з надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльності у сфері  культури та спорту (–19,5%), підприємств, які здійснюють операції з нерухомим майном, оренди, інжинірингу та надання послуг підприємцям (–16,9%),  підприємств з торгівлі автомобілями та мотоциклами, їх технічного обслуговування та ремонту (–15,4відсотку).

Рівень рентабельності  операційної діяльності промислових підприємств  за  вказаний період склав 1,6% (проти 4,9% у відповідному періоді минулого року).  У промисловості  найвищий рівень рентабельності  у підприємств з оброблення деревини та виробів з деревини, крім меблів (14,2%), в металургійному виробництві та виробництві  готових металевих  виробів (5,6%), водночас, найнижчим  є рівень рентабельності   підприємств з виробництва гумових та пластмасових виробів (–9,6%), підприємств добувної промисловості (–4,9%), підприємств легкої промисловості (–0,9%).

Заступник  начальника                                                                 О.В.Шевченко
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області