ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Капітальні інвестиції за січень–березень 2011 року Печать
Прес-випуски 2011

За січень–березень 2011р. у розвиток економіки області підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 877,9 млн.грн. капітальних інвестицій1. Найвагомішу частку  капітальних інвестицій (99,4% загального обсягу) спрямовано у матеріальні активи. У нематеріальні активи вкладено 0,6% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 45,5% становили витрати на придбання (створення) засобів програмного забезпечення.

Обсяг інвестицій в основний капітал, освоєних підприємствами та організаціями області у січні–березні 2011р., збільшився у 1,9 раза порівняно з січнем–березнем 2010р. Частка Вінниччини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 2,7%. За цим показником серед регіонів України Вінницька область займає дванадцяте місце. В розрахунку на одну особу обсяг інвестицій в основний капітал склав 448,3 грн.

Головним джерелом інвестування, як і раніше, залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 64,0% загального обсягу інвестицій в основний капітал. Частка інвестицій освоєних за рахунок кредитів банків та інших позик досягла 8,5%, у той же час кошти, виділені з державного  та місцевих бюджетів, склали 1,6% у загальному обсязі капіталовкладень.

Найбільшу частку капіталовкладень (29,3%) було спрямовано у розвиток промислових видів економічної діяльності, обсяги яких, порівняно з січнем–березнем 2010р., збільшились у 3,2 раза.

У переробній промисловості зросли обсяги інвестицій в основний капітал у підприємства таких видів економічної діяльності, як  целюлозно-паперове виробництво; виробнича діяльність – у 36,5 раза, тютюнових виробів – у 4,7 раза, виробництво гумових та пластмасових виробів – у 3,8 раза, виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції –  у 2,0 раза. виробництво машин та устатковання – у 2,1 раза.

Зберігаються позитивні зрушення щодо інвестування сільського господарства, мисливства та лісового господарства, обсяги якого проти січня–березня 2010р. зросли у 3,9 раза. Приріст обсягів інвестицій в основний капітал спостерігався на підприємствах діяльності готелів та ресторанів – у 2,9 раза, державному управлінні –   у 1,8 раза, транспорту та зв’язку – у 1,6 раза. Скоротилися обсяги капіталовкладень в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям – на 6,8%, підприємствах фінансової діяльності – на 3,3%.

За січень–березень 2011р. на будівництві житла забудовниками  освоєно 165,6 млн.грн. інвестицій в основний капітал (22,5% від загального обсягу по області). Обсяги інвестицій у житлове будівництво порівняно з січнем–березнем 2010р. зменшились  на 8,6%.

1 Без ПДВ.

Перший заступник начальника                                                                             Валентина Погорельська

Обновлено 31.05.2011 08:46
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області