ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Зовнішньоекономічна діяльність підприємств області Печать
Прес-випуски 2011

Зовнішньоторговельний оборот товарів та послуг за січень–березень 2011р. склав 254 млн.дол.США, що більше, ніж у січні–березні 2010р., на 61 млн.дол.

Обсяги експорту та імпорту товарів становили, відповідно, 160 і 67 млн.дол., що засвідчує значну перевагу вивозу продукції над ввозом товарів. Баланс зовнішньої торгівлі товарами стабільно продовжує залишатись позитивним і становить 94 млн.дол. Зовнішньоторговельні операції з товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами із 89 країн світу. Найбільші обсяги експортно-імпортних операцій належать Російській Федерації (57 млн.дол.), Польщі (30 млн.дол.), Німеччині (22 млн.дол.), Білорусі (18 млн.дол.), Індії (10 млн.дол.), Казахстану та Туреччині (по 9 млн.дол.), Угорщині (8 млн.дол.), Молдові (6 млн.дол.) та Китаю (5 млн.дол.).

Товарна структура зовнішньої торгівлі товарами області на протязі багатьох років залишається відносно стабільною з незначним відсотковим коливанням. Основу її складають дві групи товарів, а саме, готові харчові продукти і жири та олії тваринного або рослинного походження.

Так, іноземними резидентами закуплено на Вінниччині 60 тис.дал. горілки, 42 тис.т олії соняшникової, 10 тис.т зернових культур, 1232 т молока і молочних продуктів, 45 тис.м3 лісоматеріалів та 167 тис. шт. машин пральних побутових.

Суб’єктами господарювання Вінниччини закуплено у іноземних партнерів 12 тис.т добрив азотних, 2 тис.т м’яса і субпродуктів домашньої птиці, 516 т бензинів автомобільних, 363 тис. шт. машин пральних побутових, 1488 автомобілів вантажних та 338 тракторів.

Зовнішньоторговельний оборот послуг у січні–березні 2011р. становив 28 млн.дол. Обсяги експорту та імпорту послуг склали, відповідно, 9 і 19 млн.дол. Підприємства Вінниччини надавали послуги резидентам із 81 країни світу, а отримували з 33 країн.

Основними споживачами послуг були Кіпр, Німеччина, Нідерланди, Російська Федерація, Сент-Вінсент і Ґренадiни, Йорданія та Ірак. Іноземним резидентам надавались, в основному, послуги, пов’язані зі створенням програмного забезпечення (більше 3 млн.дол.), послуги у виробництві готового одягу та хутра (майже 3 млн.дол.) та послуги у сфері вищої освіти (1 млн.дол.).

Провідними партнерами в імпорті послуг є такі країни, як Кіпр, Польща, Австрія, Німеччина, Білорусь, Казахстан, Франція та Іспанія. Більше половини імпорту всіх послуг (14 млн.дол.) – це послуги, пов’язані з ліцензійною діяльністю. Послуги, пов’язані з дослідженням ринку і транспортні послуги становлять разом 4 млн.дол.

 

Заступник начальника                                                                                         С.В. Рибалко

Обновлено 11.05.2011 13:14
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області