Стан та тенденції розвитку підприємств харчової промисловості – до Дня працівника харчової промислов Печать
Прес-випуски 2012

Понад 20,0% промислових підприємств-юридичних осіб Вінниччини займається виробництвом харчових продуктів та напоїв, обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) яких становить більше половини реалізованої продукції (робіт, послуг) промислових підприємств Вінницької області за 2011р. За розмірами підприємств 74,3% харчових промислових підприємств складають малі підприємства, 19,1% - середні підприємства, 6,6 % - великі підприємства.

У цій сфері господарської діяльності зайнято 20,5 тис.осіб, що становить 12,3% всіх зайнятих на підприємствах області. На малих підприємствах галузі зайнято 1,9 тис. осіб, що становить близько 10% зайнятих на підприємствах харчової промисловості області.

В розвитку підприємств харчової промисловості, починаючи з 2010р., спостерігається позитивна динаміка до зростання обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг). Зокрема, в 2010р. в порівнянні з попереднім роком обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) зріс на 26,7%, а в 2011р. в порівнянні з 2010р., відповідно на 10,6 відсотків.

За підсумками діяльності у 2011 році 55,2% підприємств галузі виявились прибутковими на суму 304,9 млн.грн., що становить 40,9 % від суми прибутку, отриманого промисловими підприємствами області. Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств харчової промисловості становив 1,7 відсотків.

Заступник начальника             О.В.Шевченко