ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать

Методологічні пояснення


Відтворення лісу – комплекс заходів, спрямованих на поліпшення якісного складу лісів, підвищення їх продуктивності, біологічної стійкості, досягнення оптимальної лісистості шляхом створення в максимально короткі строки нових насаджень найбільш економічно та екологічно доцільними способами і технологіями. 

Ділова деревина – група лісових матеріалів, що виробляються з деревини для потреб виробництва і населення в круглому вигляді (лісоматеріали круглі). Включає всі сортименти круглого лісу за вийнятком паливної деревини.

Заготівля деревини  від рубок головного користування – обсяги деревини заготовленої у порядку спеціального використання лісових ресурсів, що проводяться в стиглих і перестійних деревостанах.

Ліквідна деревина – загальний обсяг поваленої чи заготовленої іншим чином і вивезеної деревини, яка може бути використана з господарською метою. Включає ділову та паливну деревину.

Мисливські тварини – дикі звірі та птахи, що можуть бути об'єктами полювання.

Мисливські угіддя – ділянки суші та водного простору (ліси, поля, луки, болота, озера тощо), на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства або добування (відлову, відстрілу) цих тварин.

Обсяги продукції, робіт та послуг лісового господарства включають продукцію лісозаготівель, побічного лісокористування, роботи та послуги, пов’язані з лісогосподарською діяльністю, обраховані у фактичних оптових цінах.

Паливна деревина – група лісових матеріалів, що використовується як паливо у процесі приготування їжі, опалення або виробництва енергії. Включає деревину, заготовлену з основних стовбурів, гілок та інших частин (якщо такі заготовлюються в якості палива) і деревину, що  використовується для виробництва деревного вугілля, деревних пелет та інших агломератів.

Рубки головного користування – це рубки стиглих деревостанів з метою заготівлі деревини.

Обновлено 10.02.2017 11:37
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області