Запрошуємо Вас до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. ***** З 2013 року у статистичну діяльність впроваджено нову редакцію національного класифікатору України  ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (перекодування на КВЕД-2010 обов'язкове для всіх суб'єктів господарювання, детально див. розділ "До уваги респондентів") ***** У рубриці "До уваги респондентів"розміщено посилання на арифметичний та логічний контроль по формах ДДС які можуть надаватись в електронному вигляді.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Друк
Економічна статистика 2016

Методологічні пояснення


Сільськогосподарські угіддя – земельні ділянки, які систематично використовуються для одержання сільськогосподарської продукції. До їхнього складу входять рілля (вкл. чисті пари), сади, виноградники, сіножаті, пасовища, перелоги.

Посівна площа площа, яка була зайнята під посівами сільськогосподарських культур і з якої передбачалося одержати врожай звітного року. До її складу входять озимі посіви минулого року, що збереглися до закінчення весняної сівби звітного року; посіви ярих культур звітного року на самостійній площі, включаючи пересів загиблих озимих, площі багаторічних технічних культур (лікарських, ефіроолійних); безпокривні багаторічні трави посіву звітного року; багаторічні трави посіву минулих років на площі, що збиралася у звітному році; посіви у міжряддях садів; посіви попередніх культур на розораних луках і пасовищах з метою їх докорінного поліпшення. Посівну площу показано з урахуванням фактичного господарського використання посівів (на зерно, сіно, зелений корм та ін.) та їх загибелі.

Виробництво основних сільськогосподарських культур – фактично зібрана продукція (валовий збір) як з основних, так і з повторних та міжрядних посівів.

Виробництво зернових та зернобобових культур (вкл. кукурудзу), соняшнику впродовж року відображається у початково оприбуткованій вазі, овочів – тільки з відкритого ґрунту. Виробництво зернових та зернобобових культур (вкл. кукурудзу), соняшнику за рік наведено у вазі після доробки, овочів – уключаючи продукцію відкритого та закритого ґрунту (посівні площі овочів наведено по відкритому ґрунту).

Урожайність сільськогосподарських культур розрахована, враховуючи виробництво (валовий збір) з основних, повторних, міжрядних посівів та фактичної площі збирання цієї культури; плодоягідних культур – з 1 га площі у плодоносному віці.

Поголів’я худоби на 1 січня встановлюється за даними щорічного обліку і включає поголів’я всіх вікових груп відповідного виду худоби.

Виробництво м'яса - маса худоби та птиці, реалізованих на забій. Дані включають як товарний, так і внутрішньогосподарський забій худоби та птиці. Виробництво м'яса протягом року наведено у живій вазі, за рік у цілому – у забійній вазі. Виробництво м’яса у забійній вазі включає м’ясо всіх видів худоби і птиці, жир-сирець, харчові субпродукти (без шкури, голови, хвоста тощо).

Виробництво молока – фактично надоєне коров’яче, овече та козине молоко, незалежно від того, було воно реалізовано чи частина його використана на випоювання телят і поросят. Молоко, яке висмоктане телятами при їх підсосному утриманні, в обсяг виробництва не включається.

Виробництво яєць включає їх збір від усіх видів домашньої птиці, з урахуванням яєць, що використані на відтворення птиці (інкубація).

Виробництво вовни – фактично настрижена овеча, козина вовна, незалежно від того, була продукція реалізована чи використана на внутрішньогосподарські потреби. В обсяги виробництва не включається вовна, одержана з овчин при їх промисловій переробці (так звана “кисла вовна”). Вага вовни подається у фізичній вазі немитої вовни.

Середня ціна реалізації сільськогосподарської продукції – це вартість одиниці реалізованої сільськогосподарськими підприємствами власно виробленої продукції наростаючим підсумком з початку року з урахуванням її якості, дотацій за реалізацію переробним підприємствам, але без урахування накладних витрат по закупівлях, транспортних та експедиційних витрат, податку на додану вартість.

Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва відображає відносний рівень змін загальних фізичних обсягів сільськогосподарської продукції, вироблених за певні періоди часу, які обрані для порівняння. За своїм складом цей індекс є індексом валової продукції сільського господарства, яка включає в себе поряд з товарною продукцією, призначеною для реалізації, продукти сільськогосподарського походження, спожиті у процесі виробництва, а саме: насіння і корми, а також роботи, пов’язані з вирощуванням урожаю майбутнього року. Для його обчислення обрана формула Ласпейреса.

 

 

Останнє оновлення на П'ятниця, 06 липня 2012, 13:35
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області