ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать
Прес-випуски 2013

Про результати перевірок достовірності звітних даних про стан заборгованості з виплати заробітної плати
на підприємствах та організаціях Вінницької області за січень-лютий 2013 року

Працівниками Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-лютий 2013 року проведено 34 (комплексні, тематичні та спільні) перевірки на підприємствах та організаціях області щодо достовірності наданих в органи державної статистики даних по ф.№1-ПВ “Звіт з праці”, в т.ч. і по розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування”, зокрема, у лютому здійснено 25 перевірок.

За результатами здійснення перевірок у лютому 2013р. встановлено, що 4 (16,0% від загальної кількості перевірених підприємств) підприємства та організації допустили розбіжності між даними первинного обліку та даними ф.№1-ПВ “Звіт з праці” розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування”, а саме, не відобразили заборгованість із виплати заробітної плати (ПАТ «Південьзахідшляхбуд», ДП “Вінницький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", ТОВ "Варта", Філія «Шаргородський райавтодор ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України»), та 2 підприємства (КП «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» та Філія «Мурованокуриловецький райавтодор» ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України») не надали до органів державної статистики звітності за ф.№1-ПВ (місячна) «Звіт з праці» по розділу ІІ “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування”.

Причинами недостовірності звітних даних залишаються як негативна практика приховування реального стану справ з питань заборгованості із виплати заробітної плати, так і недосконале володіння інструктивним матеріалом.

За результатами перевірок працівниками органів державної статистики області згідно зі статтею 1863 Кодексу України Про адміністративні правопорушення у лютому 2013 року до адміністративної відповідальності за неподання та подання недостовірних звітних даних, в тому числі по розділу II “Заборгованість перед працівниками по заробітній платі та виплатах із соціального страхування” притягнуто 6 керівників вищевказаних підприємств. Загальна сума накладених штрафних санкцій на посадових осіб за січень-лютий п.р. склала 1,6 тис.грн, в тому числі, за лютий – 1,3 тис.грн.

Перший заступник начальника                                                              С.В.Рибалко

Поліщук (0432) 52 57 67

Обновлено 13.03.2013 16:07
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області