ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня машинобудівника Печать
Прес-випуски 2018

Головне управління статистики  у Вінницькій області повідомляє.

Машинобудування має велике значення для зміцнення економіки України  і становлення її як незалежної високорозвиненої держави.

Питома вага машинобудування в загальному обсязі реалізованої промислової продукції області в січні–липні 2018р. складає 2,3%. В області розміщені підприємства верстатобудівної, інструментальної, приладобудівної, автомобільної промисловості, що випускають обладнання для сільського, будівельного та комунального господарства, для легкої та харчової промисловості.

Найвпливовішими підприємствами області є ПрАТ «Могилів-Подільський    машзавод», ПрАТ «Барський машинобудівний завод», ПрАТ «Калинівський машзавод», ПрАТ «Маяк», ТОВ ПП ВО «Елна-Сервіс», ТОВ Жмеринське підприємство «Експрес», ТОВ «Вінницький агрегатний завод”, Філія «Вінницятрансприлад» ПАТ «Української залізниці», ПрАТ «Ямпільський приладобудівний завод», ДП «Електричні системи».

Вагому частку (49,2%) в машинобудуванні Вінниччини займає виробництво машин та устатковання, 18,0% припадає на виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, 18,9% – на виробництво електричного устатковання та 14,0% – на виробництво транспортних засобів та устатковання.

У виробництві машин та устатковання Вінниччини майже третина (31,0%) припадає на виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства, 28,1% – на виробництво машин і устатковання для виготовлення харчових продуктів і напоїв та інших машин і устатковання спеціального  призначення, 24,3% – на виробництво інших машин і устатковання загального призначення.

Важливе місце в машинобудуванні Вінницької області займає сільськогосподарське машинобудування, де підприємства області випускають розпушувачі та культиватори, борони дискові, машини для приготування кормів для тварин, сушарки для оброблення сільськогосподарської продукції, частини до машин сільськогосподарського призначення.

У виробництві електричного устатковання переважну частку (49,7%) займає виробництво побутових виробів. В області виробляються електроплитки, варочні електрокотли та панелі з елементами електронагрівальними домашнього використання, прилади електричні для опалення приміщень, радіатори електричні, нагрівачі конвекційного типу, радіатори та електрокаміни з вмонтованими вентиляторами, водонагрівачі та нагрівачі занурювальні  електричні, прилади електронагрівальні.

У січні–липні 2018р. у порівнянні з відповідним періодом 2017р. обсяги  виробництва продукції машинобудування зросли на 22,5%, що пов’язано зі збільшенням виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (ТОВ «Парк Аудіо ІІ», «ТОВ «Інглія», ТОВ «Іннекспро» ПП НВФ «Тандем», ДП «Енергооблік» ТОВ «Гремпіс»), виробництва електричного устатковання (ПрАТ «Маяк», ТОВ ПП ВО «Елна-Сервіс», ТОВ «Вінтор», ТОВ «Промавтоматика Вінниця»),  машин та устатковання для сільського та лісового господарства (ТОВ «Юга Сервіс», ТОВ «Агромаш–Калина, ПрАТ «Барський машинобудівний Завод», ПрАТ «Могилів–Подільський машинобудівний завод»).

За звітний період поточного року у виробництві електричного устаткування перевищено рівень січня–липня 2017р. в 1,6–2,5 раза з випуску установок електричних для підсилення звуку (уключаючи блоки підсилювачів, що складаються з мікрофонів, підсилювачів звукової частоти і гучномовців), приладів електричних для опалювання приміщень інших, прожекторів й світильників вузьконаправленого світла подібних, на 0,4–45,5% – люстр та інших світильників електричних стельових та настінних (крім тих, які використовуються для освітлення відкритих майданчиків або доріг), водонагрівачів та нагрівачів занурювальних, електричних (крім водонагрівачів проточних електричних), інструментів для вимірювання електричних величин без записувального пристрою, електроплиток варочних електричних та панелей з елементами електронагрівальними для домашнього використання, інструментів й апаратури для вимірювання або контролю електричних величин.

У виробництві машин та устаткування загального призначення  в 1,9–3,2 раза збільшено виробництво теплообмінників, обладнання промислового для виробництва хлібобулочних виробів (крім печей хлібопекарських та тісторозкочувальних машин), машин для приготування кормів для тварин. На 1,4–9,5% збільшено виробництво обладнання для зважування, систем гідравлічних (з приводом у формі циліндра), насосів гідравлічних.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                          С.В.Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області