ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Заробітна плата працівників області у травні 2018 року Печать
Прес-випуски 2018

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у травні 2018р. становила 7534 грн, що в 2,0 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Збільшення рівня середньої заробітної плати у травні 2018р. порівняно з квітнем 2018р. відбулося в більшості видів економічної діяльності: від 8,2% – у державному управлінні й обороні; обов'язковому соціальному страхуванні; у промисловості – 1,1%.

Зменшення рівня середньої заробітної плати у травні 2018р. порівняно з квітнем 2018р. відбулося: від 0,1% у сфері діяльності операцій з нерухомим майном до 8,4% у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Найвищий рівень середньої заробітної плати у травні п.р. продовжує утримуватись у працівників лісового господарства та лісозаготівель, фінансової та страхової діяльності та державного управління й оборони; обов'язкового соціального страхування, який перевищив середній розмір по економіці області відповідно в 1,4 та 1,3 раза.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де рівень заробітної плати перевищив середній показник по економіці області в 2,1 раза. В 1,5 раза був вищим середньообласного показника рівень заробітної плати на підприємствах по виробництву напоїв, а також в 1,4 раза – на підприємствах по виробництву комп`ютерів, електронної та оптичної продукції.

Разом з тим, традиційно найменш оплачуваними у травні були працівники, зайняті у поштовій та кур'єрській діяльності, розмір нарахованої заробітної плати яких складав лише половину (50,1%) середнього по економіці області рівня.

Серед 25 регіонів країни за рівнем оплати праці у травні 2018р. Вінниччина посіла 12 місце. У трьох регіонах заробітна плата перевищила середню по Україні (8725 грн): у Донецькій (10166 грн), Київській (8783 грн) областях та м.Києві (13286 грн). Серед 13 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (6775 грн) виділяється Чернівецька  область.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                  С.В. Рибалко  

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області