ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан транспортно-дорожнього комплексу Вінницької області (До Дня автомобіліста і дорожника) Печать
Прес-випуски 2017

Сучасне життя неможливо уявити без автомобіля. Тому професія водія була та залишається однією з самих масових. Професійне свято водіїв автотранспорту  День автомобіліста і Дорожника офіційно відмічають в Україні з 1996 року. Щорічно в останню неділю жовтня автомобілісти і дорожники України відзначають своє професійне свято.

Сьогодні автомобілі різних класів та розмірів є незамінними у розвитку будь-якої сучасної держави. Автомобілі дозволяють нам швидко пересуватися, встигати вчасно в потрібні місця, доставляти будь-які вантажі в різні куточки країни та подорожувати. Завдяки своїй мобільності, доступності автомобільний транспорт є лідером на ринку вантажних та пасажирських перевезень області.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень–вересень 2016р. підприємствами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) доставлено споживачам 3,7 млн.т вантажів, що становить 23% від загальнообласних обсягів вантажних перевезень усіма видами транспорту. За цей період виконано вантажооборот в обсязі 670 млн.ткм.

Цей вид транспорту забезпечив за 9 місяців п.р. третину пасажирських перевезень області в обсязі 60,1 млн., що менше відповідного періоду 2016р. майже на 2%.

Автомобільні дороги – це важлива складова загальної транспортної системи області. Саме від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян. Автотранспортні шляхи є тими незамінними артеріями, що пов’язують нашу область з іншими регіонами нашої держави та країнами-сусідами.

Вінницька область, як і в минулі роки, має одну з найбільших протяжностей автодоріг загального користування – 9,5 тис.км. Це 2 місце серед регіонів України. Щільність автомобільних доріг з твердим покриттям
на 1000 кв.км території в середньому по Україні 277 км. По Вінницькій області цей показник вищий, ніж в цілому по країні та в інших областях і протягом ряду років становить 339 кілометрів. По цьому показнику область посідає п’яте місце серед регіонів України.

Аналізуючи якісний стан автодоріг слід відмітити, що питома вага автодоріг з удосконаленими типами покриття (цементобетонне, асфальто-бетонне, чорне шосе, чорне гравійне) становить більше половини (59%) всіх доріг з твердим покриттям.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                С. В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

Обновлено 27.10.2017 13:43
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області