ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня працівника харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2017

Головне управління статистики  у Вінницькій області повідомляє.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування.

Так, у 2016р. вагому частку у виробництво на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових складає 40,5% вітчизняного виробництва, соків фруктових та овочевих – 12,4%.

На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більше третини (35,8%) загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 20,4% – масла вершкового, 7,4% – сирів сичужних та плавлених.

Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає 26,5%;  м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого – 19,4%.

Вінниччина займає провідне місце в Україні по виробництву цукру. Так, питома вага обласного виробництва у загальнодержавному випуску складає 43,2%.

У січні–серпні 2017р. питома вага виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції області складає 63,9%.

В харчовій промисловості Вінниччини реалізується 30,0% олії та тваринних жирів, більше ніж чверть м’яса та м’ясних продуктів, 19,5% – молочних продуктів, 4,4% – напоїв, 3,7% – продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв індекс промислової продукції за січень–серпень 2017р. до відповідного періоду попереднього року становив 105,4%.

В порівнянні з відповідним періодом попереднього року у м’ясній промисловості спостерігалось зростання у виробництві свіжих чи охолоджених субпродуктів харчових свійської птиці в 2,2 раза, м’яса свійської птиці – в 2,0 раза та субпродуктів харчових великої рогатої худоби – на 20,1%. Також, на 18,1% збільшено випуск заморожених субпродуктів харчових свійської птиці, на 7,0% та 2,4%, відповідно, – свіжого чи охолодженого м’яса свиней та м’яса великої рогатої худоби.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 15,5% перевищено рівень січня–серпня 2016р. по виробництву соків фруктових та овочевих, на 25,1% – овочів, фруктів, горіхів, грибів приготовлених чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти. На підприємствах з виробництва жирів на 20,0% збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої та її фракцій, крім фракцій із зміненим хімічним складом, на 0,7% – маргарину і жирів харчових подібних.

У молочній промисловості збільшилось виробництво молока та вершків згущених на 17,3%, продуктів молоковмісних – на 12,6%, сирів сичужних та плавлених – на 7,1%, масла вершкового – на 5,9% та молока рідкого обробленого – на 1,4%.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року на 6,2% збільшився випуск виробів здобних, на 6,6% – борошна, на 8,4% – хлібців хрустких, сухарів і виробів подібних підсмажених, на 40,3% – круп.

На підприємствах з виробництва напоїв на 15,0% збільшено виробництво напоїв безалкогольних, на 21,8% – вод газованих інших, проте, на 17,0% менше вироблено вод натуральних мінеральних газованих,  на 4,4% – вод натуральних мінеральних негазованих. В звітному періоді зріс випуск горілки з вмістом спирту менше 45,4% і лікерів та інших спиртових напоїв на 7,5% та 1,2%, відповідно.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                   С.В.Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області