ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня будівельника Печать
Прес-випуски 2017

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

За попередніми даними у І півріччі 2017р. в області завершено будівництво та прийнято в експлуатацію ряд виробничих об’єктів і потужностей, серед яких місцеві водопровідні мережі потужністю 86,3 км, місцеві трубопроводи для транспортування газу – 18,3 км, місцеві каналізаційні та водостічні мережі – 6,5 км,  лінії електричні силові – 2,3 км, автостоянка для легкових автомобілів на 112 авто.місць, будівлі торговельних підприємств торговою площею 12,2 тис.м2,  кафе на 180 посад. місць.

На підприємствах промисловості прийнято в експлуатацію комплекс по переробці жирів на 37,2 тис.т, цех з переробки м’яса потужністю 3,0 тис.т, цехи по переробці молока на 3,7 тис.т.

Для потреб сільського господарства прийнято в експлуатацію елеватор на 194,2 тис.т одночасного зберігання та механізований зерносклад на 143,7 тис.т  одночасного зберігання.

У соціальній сфері найбільш важливим напрямом залишається житлове будівництво. У січні–червні 2017р. прийнято в експлуатацію 144,1 тис.м2 загальної площі житла, що на 11,2% більше порівняно з відповідним періодом попереднього року.

Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла у міських поселеннях становила 104,2 тис.м2, у сільській місцевості – 39,9 тис.м2.

Частка Вінницької області у загальнодержавному обсязі прийняття в експлуатацію житла становила 2,8%. За цим показником Вінниччина серед регіонів України посіла­­ тринадцяте місце.

Зросли обсяги прийнятого в експлуатацію житла у 17 регіонах області.

Найбільше (у 7,3 раза) зросли обсяги прийнятого в експлуатацію житла у Тиврівському районі, в Козятинському районі – у 5,2 раза, в Крижопільському районі – у 5,0 раза, в Чечельницькому районі – у 3,5 раза, в Жмеринському районі – у 3,1 раза. Більше ніж удвічі зросли обсяги прийнятого в експлуатацію житла у  Тростянецькому та Могилів-Подільському районах.

Серед об’єктів соціальної сфери прийнято в експлуатацію амбулаторно-поліклінічні заклади на 57 відвідувань за зміну, загальноосвітній навчальний заклад на 210 учнівських місць, дошкільний заклад на 60 місць.

У січні–червні 2017р. підприємствами області виконано будівельних робіт на  суму 1150,6 млн.грн. Частка Вінницької області у загальнодержавному обсязі будівельних робіт у січні–червні 2017р. становила 3,2%. За цим показником Вінниччина посіла восьме місце серед регіонів України, а за індексом будівельної продукції – сьоме  місце. Найбільше (83,7%) загальнообласного обсягу робіт виконано будівельними підприємствами м.Вінниці.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                              Світлана Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області