ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До міжнародного дня театру Печать
Прес-випуски 2017

ГУС у Вінницькій області повідомляє: 27 березня весь світ відзначає день театру, встановлений у 1961 році IX конгресом  Міжнародного інституту театру. Споконвіку театр мав виключно важливе етичне і художнє значення, ніс в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Сьогодні на Вінниччині діє 2 професійних театри – обласний український академічний музично-драматичний театр ім. М.К. Садовського та академічний обласний театр ляльок «Золотий ключик». В музично-драматичному театрі спектаклі грають українською мовою, тоді як в театрі ляльок – як українською, так і російською мовами.

У 2016 році театрами Вінниччини було показано 822 спектакля, більша половина яких (64%, або 529 спектаклів) проведено на стаціонарній сцені, кожний четвертий – виїзний у межах свого міста, а кожний тринадцятий ­– гастрольний у межах України. Для сільських жителів проведено 36 спектаклів, що складає 4% від їх загального числа.

За минулий рік постановки театрів області подивилися майже 115 тис. глядачів, у тому числі спектаклі на стаціонарі відвідало 77 тис. глядачів, виїзні у межах свого міста – 25 тис., а в межах України – 13 тис. глядачів. Порівняно із 2015 роком кількість відвідувачів театральних заходів зменшилась на 3 тис. осіб.

Загальна кількість місць в залах для театральних глядачів складає 850. Музично-драматичний театр окрім основної зали має додаткову сцену, що дозволяє ставити спектаклі в камерній обстановці. Рівень забезпеченості місцями в залах для глядачів в музично-драматичному театрі складає 20 місць, театрі ляльок – 3 місця у розрахунку на 10 тис. осіб населення міста Вінниці.

Усього в галузі театрального мистецтва задіяно 203 штатних працівники, з числа яких, більше половини (або 112 осіб) складає художній та артистичний персонал.

Діючий репертуар обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського у минулому році поповнився чотирма новими виставами – «Занадто одружений таксист», «Ідзанамі…Богиня, яка вабить», «Бог пообіцяв…», «Чудовий Вікент для пікніка», а також відновлена казкова історія «Дванадцять місяців».

Вінницький театр ляльок є одним з найстаріших лялькових в Україні – він був заснований ще у жовтні 1937 року. У 2016 році діючий репертуар театру  поповнено новими різножанровими спектаклями та іншими творами театрального мистецтва, серед яких – «Півтори жмені», «Рибалчина Русалонька», ялинкове дійство «Новорічний бенкет Пана Коцького» та інші.

 

Перший заступник начальника                                                                           С.В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області