ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Охорона атмосферного повітря у січні-березні 2013 року Печать
Прес-випуски 2013

Протягом січня-березня 2013 року в довкілля області від стаціонарних джерел забруднення потрапило 26 тис.т забруднюючих речовин, що на 1 тис.т або 4,6% менше аналогічного періоду попереднього року, що свідчить про покращення екологічного стану довкілля.

Значна питома вага – 68,6% (18 тис.т) викидів забруднюючих речовин припадає на місто Ладижин. Крім того, високий відсоток у розподілі викидів до загального обсягу припадає на місто Вінницю (4,0%), а також на Гайсинський (3,1%), Томашпільський (2,7%), Немирівський і Тульчинський (по 2,6%), Тростянецький (2,5%) та Калинівський (2,4%) райони.

Кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел у розрахунку на квадратний кілометр території по області протягом січня-березня 2013 року склала 985 кг. Найвища щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр припадає на місто Ладижин – 201 т, а також на міста Козятин – 38 т, Могилів-Подільський –18 т та Вінницю – 15 т.

На душу населення в середньому по області припадає 16 кг викинутих у повітря забруднюючих речовин.

Основними забруднювачами повітря в області залишаються підприємства енергетичної промисловості, розподілення та постачання газу, переробної промисловості та сільського господарства.

У місті Вінниці за січень-березень 2013 року викиди забруднюючих речовин становили 1033 тонни. Щільність викидів забруднюючих у розрахунку на квадратний кілометр в обласному центрі майже в 15 рази більше, ніж в цілому по області і становлять 15 т, а обсяги викидів у розрахунку на кожного жителя міста складають 3 кг. Основними забруднювачами повітря в обласному центрі є тепломережі та підприємства переробної промисловості, викиди від яких склали по 47% у загальних викидах забруднюючих речовин, тому числі харчової промисловості – 38%.

В.о. начальника                                                                                                         С.В. Рибалко

Обновлено 29.05.2013 13:42
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області