ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Посів озимих культур та проведення інших польових робіт господарствами Вінницької області. Печать
Прес-випуски 2012

Озимі на зерно та зелений корм під урожай наступного року господарствами Вінниччини посіяно на площі 505тис.га, що більше минулорічного рівня на 3%, у тому числі зернові на зерно - 410 тис.га (на рівні минулого року).

Сільськогосподарськими підприємствами посіяно озимих культур 462 тис.га, що складає 92% до їх загальної площі, господарствами населення - 43 тис.га (8%).

Розширили площі посівів озимих культур на зерно під урожай 2013р. порівняно з попереднім роком сільськогосподарські підприємства 15 районів, особливо на 12-28% у Теплицькому, Барському, Бершадському та Вінницькому районах.

Найбільшу частку у структурі площ озимих на зерно, як і у минулому році, займають посіви озимої пшениці 86%, ячменю озимого – 13%, жита озимого – 1%.

Збільшення площ посівів озимої пшениці відбулося в сільськогосподарських підприємствах 15 районів, з них найсуттєвіше – Чернівецького (на 23%), Вінницького (на 19%) районів.

Зросли площі посівів озимого ячменю в сільгосппідприємствах 12 районів області, значно Погребищенського (в 4 раза), Вінницького (в 2,3 раза) та Козятинського (в 2,1 раза) районів.

Господарствами області посіяно 93 тис.га озимого ріпаку на зерно, що на 19% більше минулорічного рівня. Збільшення площ під цією культурою спостерігається в 21 районі, з них найсуттєвіше – в Немирівському (в 2,2 раза більше посіву під урожай 2012р.), Тульчинському (на 58%) та Іллінецькому (на 57%) районах.

На початок грудня п.р. аграрними підприємствами під урожай наступного року була проведена оранка на зяб на площі 615 тис.га та піднято 2 тис.га чорних парів.

Перший заступник начальника                                                                 С. В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області