ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Охорона атмосферного повітря у січні-вересні 2012 року Печать
Прес-випуски 2012

Протягом січня–вересня 2012 року в довкілля області від стаціонарних джерел забруднення потрапило біля 71 тис.т забруднюючих речовин, що на 17,8% більше аналогічного періоду попереднього року. Збільшення обсягів викидів пояснюється зростанням обсягів виробництва в промисловості, енергетиці та сільському господарстві.

Значна питома вага – 82,7% (59 тис.т) викидів забруднюючих речовин припадає на місто Ладижин. Крім того, високий відсоток у розподілі викидів до загального обсягу припадає на місто Вінницю (3,7%) а також на Барський (1,4%), Гайсинський (1,2%), Немирівський (1,0%), Бершадський, Томашпільський та Тростянецький (по 0,9%) райони.

Кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел у розрахунку на квадратний кілометр території по області протягом січня–вересня 2012 року склала 2677 кг. Найвища щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр припадає на місто Ладижин – 659 т, а також на міста Вінницю – 38 т, Козятин – 36 т та Жмеринку – 15 т.

На душу населення в середньому по області припадає 43 кг викинутих у повітря забруднюючих речовин.

Основними забруднювачами повітря в області залишаються підприємства енергетичної промисловості, газопостачання, переробної промисловості та транспорту.

У місті Вінниці за січень–вересень 2012 року викиди забруднюючих речовин становили 2648 тонн. Щільність викидів забруднюючих у розрахунку на квадратний кілометр в обласному центрі становить 38 т, а обсяги викидів у розрахунку на кожного жителя міста складають 7 кг. Основними забруднювачами повітря в обласному центрі є тепломережі, викиди від яких склали 54% у загальних викидах забруднюючих речовин та підприємства переробної промисловості – 40%, в тому числі харчової – 29%.

  

В.о. начальника                                                                                                                С.В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області