ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня машинобудівника. Про діяльність підприємств машинобудування Вінницької області Печать
Прес-випуски 2011

Машинобудування області включає діяльність підприємств верстатобудівної, інструментальної, приладобудівної промисловості, підприємств, що випускають обладнання для сільського та комунального господарства, легкої та харчової промисловості, для будівництва, з виробництва транспортних засобів. Серед підприємств машинобудування Вінниччини більше половини займаються виробництвом електричного, електронного та оптичного устаткування. В обсязі реалізованої продукції промисловості частка машинобудування складає 5,6%, причому спостерігається тенденція до зростання обсягу реалізації підприємств машинобудування.

За розмірами підприємств, переважна кількість підприємств машинобудування відноситься до малих, на яких зайнято понад 1,7 тис.осіб, що становить майже 20,0% зайнятих працівників на підприємствах машинобудування.

Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств машинобудування (відношення фінансового результату від операційної діяльності до витрат операційної діяльності), який характеризує ефективність діяльності підприємств, за 2010р. склав 3,5%, що на 0,4 в.п. вище середнього показника по промисловості. За перше півріччя 2011р. на підприємствах галузі відмічено негативний рівень рентабельності (–0,4%), що обумовлено збитковістю підприємств з виробництва транспортних засобів та устаткування (–7,2%); водночас, рівень рентабельності підприємств з виробництва електричного, електронного та оптичного устаткування є значно вищим в порівнянні з середньогалузевим показником та середнім по промисловості – 8,2% проти 2,7% по промисловості в цілому. За підсумками діяльності за січень–липень 2011р. 54,5% підприємств машинобудування отримали прибуток, хоча сальдованим фінансовим результатом галузі є збиток. Водночас, в порівнянні з відповідним періодом минулого року сума допущеного сальдованого збитку в машинобудуванні суттєво зменшилась – якщо за сім місяців 2010р. підприємствами отримано сальдований збиток на 19,7 млн.грн., то за цей же період 2011р. – 1,5 мільйонів гривень.

 

Заступник начальника                                                                  О.В.Шевченко

Обновлено 21.09.2011 15:52
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області