ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Cпоживання продуктів харчування населенням Вінницької області за 2010 рік Печать
Прес-випуски 2011

Обсяг споживання продуктів харчування населенням є одними з найважливіших показників рівня життя, який являється своєрідним проявом ефективності сільськогосподарської діяльності та її результативності щодо виробництва життєвих благ.

Найбільше населенням Вінниччини в розрахунку на 1 особу за 2010 рік спожито молока та молокопродуктів 216 кг, картоплі – 168 кг, овочів та баштанних культур – 151 кг, хлібних продуктів – 122 кг, плодів, ягід та винограду – 51 кг, м’яса та м’ясопродуктів – 50 кг, цукру – 40 кг, олії та риби і рибних продуктів – по 16 кг та яєць – 304 шт.

За ряд років спостерігається тенденція до збільшення споживання усіх продуктів харчування області. Зокрема, рівні споживання (в розрахунку на 1 особу) зросли проти 2005р.: олії, плодів, ягід та винограду, риби, яєць, овочів та баштанних культур, м’яса та м’ясопродуктів на 5–33%.

Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує показник, який склався в цілому по Україні. Так, по споживанню на одну особу олії Вінницька область у 2010р. посіла 3 місце серед регіонів України, цукру, фруктів, яєць та риби – 5, хлібних продуктів – 6, картоплі – 7, овочів – 8, м’яса і м’ясопродуктів – 10, молока і молочних продуктів – 15 місце.

Позитивним також, являється досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2010 році зайняла 3 місце і переважає середньоукраїнський показник на 8%.

Заступник начальника                                                                          В.Б. Моісеєв

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області