ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня будівельника Печать
Прес-випуски 2011

У І півріччі 2011р. в області введено в експлуатацію ряд виробничих об’єктів та потужностей серед яких місцеві трубопроводи для транспортування газу протяжністю 93,1 км,  місцеві водопровідні мережі – 62,8 км, місцеві каналізаційні мережі – 3,3 км, волоконно-оптичні лінії зв’язку – 3,6 км, автозаправні станції на 21 тис. обслуговуваних автомобілів,  будівлі торгівельних підприємств торговою площею 15,6 тис.м2 та кафе на 239 посадочних місць.

Крім цього, на підприємствах області введено в експлуатацію промислові потужності, зокрема з виробництва одягу робочого – 27,5 тис.шт, дільницю з фасування цементу – 12,0 т за зміну, цех для переробки низькоякісної    деревини – 43,8 тис. куб.м.

На підприємствах харчової промисловості введено в дію потужності  з переробки м’яса на 3,7 тис.т, з виробництва продуктів з м’яса та субпродуктів м’ясних харчових на 2,9 тис.т, з виробництва олії нерафінованої на 36 тис.т.

Для потреб сільського господарства введено в експлуатацію елеватор      на 61 тис.т одночасного зберігання.

Збільшено потужності телекомунікаційних систем, зокрема, введено в дію міські автоматичні телефонні станції на 360 номерів та сільські автоматичні телефонні станції на  300 номерів, вузли доступу до мережі Інтернет на  960 портів, мережі кабельного телебачення на 70 тис. користувачів.

У соціальній сфері найбільш важливим напрямом залишаєть­ся житлове будівництво. У січні–червні 2011р. введено в експлу­а­та­цію 96,1 тис.м2 загальної площі житлових будинків, з них 29,4 тис.м2 побудовано у сільській місцевості. Зросли обсяги введеного в експлуатацію житла у містах Вінниці, Хмільнику, Могилів-Подільському та 6 районах області. За обсягами житлового будівництва обласний центр займає перше місце, де збудовано 39,3% житла від загального обсягу по області.

Серед інших об’єктів соціальної сфери введено в експлуатацію амбулаторно-поліклінічні заклади на 70 відвідувань за зміну, лікарню – на 17 ліжок,  загальноосвітні навчальні заклади – на 652 учнівських місця.

У січні–червні 2011р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 454,8 млн.грн., що на 26,8% більше проти  січня–червня попереднього року. Частка Вінницької області у загальнодержавному обсязі будівельних робіт у січні–червні 2011р. становила 2,2%. За цим показником Вінниччина посіла дванадцяте  місце серед регіонів України.

За видами будівельної діяльності переважна (88,7%) частка обсягів будівництва припадає  на підприємства, що займаються будівництвом будівель та споруд. Обсяги робіт таких підприємств проти січня–червня 2010р. збільшились на 26,3%.

Будівельні підприємства м.Вінниці, якими виконано 81,6% загально-обласного обсягу робіт, наростили їх проти січня–червня попереднього року   на 25,0%. Зросли обсяги будівництва у містах Вінниці, Могилів–Подільському, Ладижині, Хмільнику, Жмеринці та Піщанському, Барському, Бершадському, Іллінецькому, Хмільницькому, Козятинському, Мурованокуриловецькому, Шаргородському, Теплицькому, Немирівському, Жмеринському,  Оратівському, Літинському, Тростянецькому, Погребищенському, Калинівському районах.

 

  Заступник начальника                                                                                        Світлана Рибалко
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області