ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Частка Вінниччини в загальнодержавному виробництві окремих видів промислової продукції Печать
Прес-випуски 2011

До позитивних тенденцій щодо промислового виробництва Вінницької області  слід віднести те, що в 2010 році темп промислового виробництва зріс в порівнянні з 2009 роком і склав –106,5% (по Україні –111,0%).

За темпами промислового виробництва Вінницька область в 2010 році зайняла 17 місце.

Частка області в загальнодержавному обсязі реалізованої продукції в 2010 році склала 1,5%. Більше половини обсягу у структурі реалізованої продукції  припадає на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів,   23% – на виробництво та розподілення електроенергії, газу та води.

Пріоритетним напрямком розвитку промисловості Вінниччини, що формує загальний індекс промислового виробництва області є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування. Так, вагому частку у виробництво на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та пасті фруктової чи горіхової  складає більше половини вітчизняного виробництва, соків концентрованих, включаючи купажовані, крім томатного соку – 42,3%. На Вінниччині виробляється більше ніж чверть (26,6%) спредів та сумішей жирових, 21,3% – виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао. Провідне місце займає область у виробництві цукру, горілки, інших міцних спиртних напоїв, яловичини, телятини мороженої (16,4%–17,4%). Значна частка (11,4%–12,9%) у загальнодержавному виробництві припадає на виробництво яловичини і телятини, свіжої (парної) чи охолодженої, масла вершкового.

В легкій промисловості на область припадає більше ніж чверть загальнодержавного виробництва пальт, на півпальт, накидок, плащів, курток теплих    типу «парки» чи «аляски» та виробів аналогічних чоловічих та хлопчачих, 11,0% – костюмів чоловічих та хлопчачих.

Майже третина  видобутку каоліну та глини каолінової іншої в країні належить підприємствам  Вінницької області.

У січні–червні 2011року серед регіонів України за темпами промислового виробництва Вінниччина посіла 22 місце, забезпечивши приріст промислового виробництва на 1,3% (по Україні – 8,7%).

 

Перший заступник начальника                                                      В.І.Погорельська
Обновлено 26.07.2011 11:28
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області