ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Розвиток малого бізнесу в сфері маршрутних пасажирських автоперевезень Печать
Прес-випуски 2011

Протягом 2010р. маршрутні пасажирські перевезення в області здійснювали понад 60 автопідприємств. Крім того, згідно рішень конкурсних комітетів станом на 1 січня 2011р. мали право на перевезення пасажирів 435 приватних перевізників.

Вони поповнили рухомий склад, що обслуговує маршрутну мережу 753 одиницями таксобусів загальною пасажиромісткістю 15,5 тис. пасажиромісць та забезпечили у 2010р. більше половини (62%) усіх пасажирських автоперевезень в області.

Послугами пасажирського автотранспорту області (з урахуванням перевезень фізичних осіб-підприємців) за 2010р. скористалося більше 100 млн. пасажирів. Пасажирооборот становив 1,7 млрд. пасажиро-кілометрів. Обсяги перевезених пасажирів та пасажирооборот залишилися майже на рівні попереднього року: обсяги перевезених пасажирів зменшились лише на 2%, а пасажирооборот – на стільки ж збільшився.

Кількість пасажирів, яка скористалася пасажирськими автобусами підприємств автомобільного транспорту зменшилась на 10%. Маршрутні пасажирські перевезення, які виконуються “приватниками” зросли на 4% і становили 63 млн. пасажирів.

Фізичні особи-підприємці у 2010р. забезпечили 78% маршрутних пасажирських автоперевезень в обласному центрі та більше половини (або 66%) у внутрішньоміському сполученні інших міст області. У приміському та міжміському сполученнях ними виконано відповідно 43% та 40% загального обсягу маршрутних пасажирських автоперевезень.

Значного поширення маршрутні перевезення пасажирів приватними перевізниками набули у Мурованокуриловецькому, Томашпільському, Іллінецькому, Жмеринському, Оратівському, Могилів-Подільському районах, де на долю фізичних осіб-підприємців припадає від 74% до 100% загальних обсягів пасажирських перевезень автомобільним транспортом. У Чечельницькому, Тульчинському, Піщанському, Погребищенському, Калинівському, Літинському районах ця категорія перевізників виконала майже половину (40–49%) пасажирських автоперевезень.

В умовах жорсткої конкуренції все більшого значення набуває якість наданих транспортних послуг. Так, у м.Вінниці розвиток підприємницької діяльності у сфері маршрутних перевезень відбувається не за рахунок збільшення кількості рухомого складу, а за рахунок збільшення пасажиро-місткості таксобусів. На маршрутах все більше з’являються сучасні, комфортабельні таксобуси з більшою пасажиромісткістю, чим задовольняють самих вимогливих споживачів транспортних послуг. Через свою мобільність, комфортність цей вид транспортної послуги користується популярністю серед мешканців міста.

 

Перший заступник начальника                                          В.І. Погорельська

 

Обновлено 07.04.2011 14:36
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області