ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Заробітна плата працівників області у липні 2018 року Печать
Прес-випуски 2018

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у липні 2018р. становила  8235 грн, що в 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Збільшення рівня середньої заробітної плати у липні 2018 року порівняно з червнем 2018 року відбулося в більшості видів економічної діяльності: від 14,0% – в оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів до 0,1% в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги.

Зменшення рівня середньої заробітної плати у липні 2018 року порівняно з червнем 2018 року відбулося в освіті – на 15,3%, лісовому господарстві та лісозаготівлях на 9,9%, наданні інших видів послуг на 6,5%, у сферах тимчасового розміщування й організації харчування на 5,6% та мистецтва, спорту, розваг та відпочинку на 4,3% та декількох інших видах економічної діяльності з менш значними показниками.

Найвищий рівень середньої заробітної плати у липні п.р. був у працівників державного управління й оборони; обов'язкового соціального страхування, який перевищив середній розмір по економіці області в 1,5 раза, а також лісового господарства та лісозаготівель, інформації та телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності, де перевищення середньообласного рівня склало 1,3 раза.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, а також по виробництву напоїв (в 1,7 раза), харчових продуктів, комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, на підприємствах, які здійснюють ремонт і монтаж машин і устаткування, де рівень заробітної плати перевищив середній показник по економіці області в 1,4 раза.

Разом з тим, традиційно найменш оплачуваними у липні були працівники, зайняті у поштовій та кур'єрській діяльності, розмір нарахованої заробітної плати яких складав менше половини (47,7%) середнього по економіці області рівня.

Серед 25 регіонів країни за рівнем оплати праці у липні 2018р. Вінниччина посіла 10 місце. У чотирьох регіонах заробітна плата перевищила середню по Україні (9170 грн):  у Донецькій (9764 грн), Київській (9410 грн), Дніпропетровській (9268 грн) областях та м.Києві (13836 грн). Серед 15 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (7168 грн) виділяється Чернівецька  область.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                      С.В. Рибалко  

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області